En dårlig eller manglende forbindelse til underviserens rodede stue, medstuderende, der har glemt at slukke deres mikrofoner, og en nagende frygt for at afbryde streamingen med et potentielt naivt spørgsmål på et ubelejligt tidspunkt.
For mange studerende er digital undervisning ensbetydende med en markant ringere undervisning, viser en ny undersøgelse fra Danske Studerendes Fællesråd (DSF). Undersøgelsen bygger på et spørgeskema, som er besvaret af 967 studerende spredt ud over alle landets uddannelsesinstitutioner. 80 procent af de adspurgte fandt kvaliteten af undervisning i foråret ’meget dårligere’ eller ’dårligere’ end den vanlige undervisning, mens knap 70 procent følte sig ringere forberedt til periodens eksaminer. Dertil har lige over 20 procent overvejet at droppe helt ud af uddannelsen som følge af nedlukningen, og næsten tre fjerdedele følte sig mere ensomme i perioden.
Analysen kommer blot få dage, efter sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke præsenterede en række tiltag, der skal afbøde en »generelt bekymrende« smitteudvikling i hovedstadsområdet. Blandt andet opfordrede han videregående uddannelser til at genindføre forårets digitale eksaminer og undervisning.
En opfordring, som flere universiteter har taget til sig. ITU, DTU, CBS og Københavns Universitet har ifølge DR valgt at omlægge eksaminer og undervisning, så de så vidt som muligt kommer til at foregå digitalt.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind