Corona-fanden tager de bageste’.
Sådan lød en overskrift i Politiken 7. december sidste år. Baseret på forskerudtalelser og undersøgelser var pointen, at coronanedlukningen især går ud over den fagligt svageste femtedel af børn og unge.
Men den afgrænsning går ikke længere. Samtidig med at nedlukningen er blevet udvidet med foreløbig tre uger, advarer forskere og fagfolk, som med en stemme, om en tabt årgang, som bliver fagligt svagere end dem, der kom før og kommer efter.
Så tag ikke fejl: Trods en stor indsats fra mange lærere har danske elever og studerende fået onlineundervisning til kvalmepunktet siden marts sidste år. De har betalt og betaler dagligt en høj pris for nationens bestræbelse på at holde pandemiens smittetryk nede.
Det har vist sig, at fjernundervisning forstærker stort set alle de problemer, som lærere og elever allerede slås med. Tag bare motivation. Den kan være svær for mange at finde i et klasseværelse. Men endnu sværere at finde alene i teenagehulen, hvor den sociale kontakt er begrænset til lyd og billeder.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Deltag i debatten nu
Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her