0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politiken søger ni journalistpraktikanter

Er du journaliststuderende og overvejer at søge praktik på Politiken? Så er her alt, hvad du skal vide.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kan du skrive panderynker og smilehuller frem hos dine læsere, uanset om det er døgnets vigtigste nyhed eller årets store fortælling, du arbejder med? Så passer du perfekt til Politiken.

Politiken har flest læsere og størst format af alle danske dagblade. Politiken går i dybden med alt fra regeringens håndtering af coronakrisen til forholdene for Nemlig.com’s ansatte og afdækker på nuanceret vis sexisme i blandt andet politik, i filmfaget og i mediebranchen. Du kan blive trænet og læst i alle journalistikkens genrer og stofområder.

Avisen har rundet 136 år og har haft legender som Georg Brandes og Henrik Cavling i sit blækhus. Politiken er et brand i dansk journalistik, politik og kulturliv, som vi konstant finpudser og udvikler digitalt og på print. Et af de seneste resultater er, at Politiken-journalist Anders Legarth Schmidt vandt Cavlingprisen 2020 for sine unikke fortællinger fra børne- og ungdomspsykiatrisk center i Glostrup i serien ’Forbandet Ungdom’.

Serier som denne søsætter vi i Politiken.dk’s digitale fortællinger og i sektionerne K og PS, som er hjemsted for vores vildeste og mest dybdeborende journalistik, der forener tekst, foto, grafik og layout i topklasse. Har du evnerne, kan det blive dine historier, som møder læserne her.

Vælg mellem et væld af redaktioner

På Politiken får du intens træning i at skrive nyheder, men også lejlighed til at lave store fortællinger og grave dig ned i undersøgende journalistik. Derudover får du stor indflydelse på at vælge de redaktioner, som du drømmer om. Vi har en række vidt forskellige redaktioner, du kan ønske som led i din praktik. Du er på hver redaktion i enten tre eller seks måneder, så der er god mulighed for at få afprøvet alle sider af journalistikken. På hver fagredaktion kommer du til at skrive til både net og print.

I Nyhedsberedskabet og på Indland, Udland, Økonomi, Sport og Christiansborg kan du nyheds- og nærdække alt fra regeringskriser til duellerende præsidentkandidater, madvaner, klimaudfordringer og dopingskandaler. Du kan teste tidens tendenser på Forbrugerredaktionen, og du kan portrættere, afdække og featurefortælle om film, musik, kunst og natteliv som en del af Kultur og Ibyen Weekend, der leverer Danmarks største kulturdækning. Og du kan stille de rigtige og skarpe spørgsmål til tidens varmeste meningsdannere på vores debatredaktion.

Vi arbejder på, at praktikanter fremover kan vælge at komme på Politikens Podcastredaktion i en del af praktiktiden, hvor du kan være med til at skabe nogle af landets bedste podcasts om alt fra døgnets vigtigste nyheder til tidens største tendenser inden for politik og popkultur eller dykke ned i en uløst kriminalgåde eller en ufortalt historie fra det virkelige liv.

Indgå på linje med de uddannede journalister

Fælles for alle redaktioner er, at Politikens journalistik skal være kritisk, saglig, korrekt og fair, uanset om det drejer sig om livedækning af døgnets store begivenheder eller en feature om tidens vigtigste kulturtendenser. Selv om det ofte går stærkt, kommer dine artiklers lødighed ikke til at tabe pusten på Politiken. Vi publicerer ikke, før vi er sikre på substansen.

Nyheder er vigtige, men vi søger ikke kun tempospecialister. Politiken er også stedet for de skæve, gribende og eksperimenterende fortællinger, hvor sproget får lov at lege sig langt væk fra vanlige nyhedstrekanter og berettermodeller.

Vi forventer, at du er dedikeret, ambitiøs og ydmyg. Til gengæld vil du blive mødt med stor tillid fra kolleger og chefer, og du vil komme til at indgå i redaktionerne på linje med de færdiguddannede journalister. Du vil hele tiden blive udfordret og prøve nye sider af dig selv. Vi insisterer på, at praktikanter kommer ud på reportage – også når den rigtige reportage ligger uden for landets grænser.

Det skal være sjovt at gå på arbejde

Du kommer til at indgå i en fast ordning for efterkritik under hele forløbet, hvor en uddannet journalist giver feedback på dine artikler og følger din faglige udvikling. Du får i samarbejde med skiftende redaktionschefer også lagt en uddannelsesplan, der vil følge dig gennem hele praktiktiden, så vi sikrer, at du når dine og avisens uddannelsesmål. Og inden praktikkens afslutning bliver du tilknyttet en mentor, der kan ruste dig til dit videre karriereforløb.

Husets praktikanter mødes ugentligt til morgenmad, og hvert år er der mulighed for at tage på en selvarrangeret studietur. I år kan du være med til at bestemme destinationen.

På Politiken er du aldrig overladt til dig selv. Du bliver tilknyttet en af avisens praktikantvejledere, der løbende følger med i, hvordan du trives. Det skal være sjovt at gå på arbejde, og du kan se frem til et unikt fællesskab med Politikens 20 praktikanter.

Tre ting du skal huske, hvis du vil i praktik på Politiken

  1. Hold dig opdateret. På vores Facebookside ’Bliv journalist-praktikant på Politiken’ får du svar på de vigtigste spørgsmål om, hvordan det er at være praktikant på avisen. Husk at klikke ’synes godt om’ på siden. Den direkte adresse er: facebook.com/politikenpraktik.Politiken afholder et Facebook-live-arrangement som del af den virtuelle praktikmesse, hvor du kan møde nuværende praktikanter, en praktikantvejleder og en chefredaktør. Det kommer til at foregå på ’Bliv journalist-praktikant på Politiken’-siden, hvor vi tænder for signalet onsdag 21. april kl. 11.00. Klik ind og stil spørgsmål! Vi glæder os til at møde dig.
  2. Book en forsamtale. Forsamtaler afholder vi via skype, Facetime eller opkald mandag 26. april fra kl. 8.00 til 13.00. Hvis du vil deltage, skal du sende en mail til praktikant@pol.dk senest torsdag 22. april kl. 10.00. Husk at skrive dit skype-id og/eller telefonnummer. Det er vigtigt, at du tilmelder dig, hvis du ønsker en forsamtale.
  3. Send din ansøgning til Politiken. Når du søger Politiken, må ansøgningen ikke fylde mere end én side plus cv. Ansøgningen skal indeholde et afsnit om, hvorfor du vil på lige præcis Politiken. Vedlæg gerne eksempler på artikler – helst nogle, som du har skrevet helt selv. Ansøgningen oploades til: praktikmatch.mediepraktik.dk Ansættelser foregår på Store Matchdag 6. maj 2021.

Har du spørgsmål? Så ring til vores praktikantvejledere Per Thiemann (21797109) eller Birgitte Kjær (61668016).

Spurgt og svaret!

10 fordomme om at være praktikant på Politiken:

Fordom 1: På Politiken sidder praktikanterne bare inde på kontoret og kommer sjældent ud i virkeligheden.

Fakta: Politikens praktikanter skriver historier på lige fod med de andre journalister i huset. De rejser til Norge for at undersøge, hvorfor nordmænd ikke ryger nær så meget som danskerne, de dækker ungdoms-OL i Argentina, de besøger en folkeskole med robotter i Kalundborg eller kører til Frederikshavn for at interviewe en borgmester med succes. De tager selvfølgelig derhen, hvor den gode historie er.

Fordom 2: På Politiken har journalisterne så travlt, at de ikke har tid til at hjælpe praktikanterne.

Fakta: Journalisterne er generelt glade for at have praktikanter på redaktionerne. Friske, unge øjne giver dem en chance for at få nye vinkler på stoffet og til at få vendt deres ideer med nye kolleger. Ja, de har travlt, men dine nye kolleger vil strække sig langt for at svare på spørgsmål, give feedback eller bare vise dig, hvor printeren står.

Annonce

Fordom 3: På Politiken er man mere konkurrenter end kolleger?

Fakta: Nix. Vi gør en stor indsats for at finde og ansætte praktikanter, der sætter pris på at samarbejde og dele ideer og indgå i et stærkt sammenhold. Det er dem, der hører til i vores praktikantgruppe, som er stor og socialt anlagt med fælles frokost hver dag, fyraftenshygge og hyttetur. Det betyder meget for os.

Fordom 4: På Politiken får man som praktikant kun lov til at skrive de historier, som de uddannede ikke gider lave.

Fakta: Falsk. Politikens praktikanter skriver den store dagsordensættende forside-historie, den fortællende feature og den levende reportage, interviewer ministre og skriver personlige klummer - og ligesom de øvrige journalister i huset bidrager de naturligt også til det hurtige nyhedsflow.

Og falder du over en historie, der kræver graverarbejde for at afdække og afsløre problemets omfang, får du opbakning til det og mulighed for at følge sagen.

Fordom 5: Niveauet er tårnhøjt, og det er hårdt at følge med fagligt.

Fakta: Ja, niveauet er tårnhøjt. Men ingen forventer, at en praktikant er med deroppe til at begynde med. Vi aftaler delmål, evaluerer løbende og sørger for, at den nærmeste redaktør støtter og er med til at tage læringen gradvist. Og så er vi gode til at give skulderklap undervejs. Vi forventer, at du klør på og er motiveret for at lære, og til gengæld lover vi dig, at du bliver dygtig.

Fordom 6: Hvis man bliver praktikant på Politiken, skal man slå op med sin kæreste og aflyse sit almindelige liv i hele perioden.

Fakta: Tværtimod. Du skal sørge for at holde fast i dine fritidsinteresser og pleje dit sociale netværk, så du har det så godt som muligt. Det gør dig i øvrigt også til en bedre journalist, fordi du får flere ideer, når du kommer ud. Og hvis du i en periode kommer til at arbejde over, fordi du sidder med en særlig vigtig historie, afspadserer du naturligvis dine ekstra timer.

Fordom 7: Hvis man vælger et stort sted som Politiken, risikerer man aldrig at nå hen på den redaktion, man helst vil sidde på.

Fakta: Så snart man er blevet ansat, bliver man bedt om at sende ønsker til de tre redaktioner, man gerne vil være på. Og vi gør os meget umage for, at mindst én af dine prioriteter bliver opfyldt undervejs i dit forløb.

Fordom 8: Politiken er en ræverød avis.

Fakta: Ikke siden avisen i 1970 slog op med Det Radikale Venstre, har Politiken været partipolitisk. Avisen har en socialliberal tradition, men er i opposition til en hvilken som helst siddende regering, uanset om den er borgerlig eller socialdemokratisk.

Fordom 9: Man skal være ualmindeligt woke for at komme i betragtning som praktikant.

Fakta: Nej. På Politiken ønsker vi en mangfoldighed af stemmer i spalterne, og derfor ønsker vi praktikanter af enhver hudfarve, seksuel orientering og kønsidentitet fra hele landet. Det gælder også hvide ciskønnede unge fra vandkantsdanmark!

Fordom 10: Politiken er så øko-politisk korrekt, at man kun kan spise vegansk i kantinen.

Falsk: Selv om vores kantine skridt for skridt forsøger at gøre menuen grønnere med chili sin carne og tofu-tirsdage, så vil også den traditionelt spisende praktikant kunne gå mæt fra frokostpausen. Politikens praktikanter har i øvrigt tradition for at spise frokost sammen. Hver dag.

Annonce

Læs mere