0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Det handler om, at maden ikke bare er noget, der skal ædes og så færdig«

På Baunehøj Efterskole ved Jægerspris er maden et centralt omdrejningspunkt for skolens værdier, og i køkkenet lærer de nye elever at respektere maden og hinanden.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Efterskoleliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Efterskoleliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Spørgelysten i køkkenet er stor, og de kommer med korte mellemrum, elevernes spørgsmål.

»Tino, skal der vand i det her?«. »Tino, skal jeg bare tage det hele?«. »Tino, hvordan skal jeg skære sellerien ud?«, spørger en krølhåret teenagedreng.

»En gang på langs og så i cirka fem millimeter tykke skiver, så det bliver små halvmåner af selleri«, svarer Tino Stott, som stadig er ved at file den værste kulinariske usikkerhed af de 10 unge mennesker, der er i gang med deres bare anden lektion på Baunehøj Efterskoles kokkelinje. Her underviser Tino Stott, der også ejer den nærliggende Kulhuse Kro, eleverne i madlavning og den 70-80 procent selvforsynende efterskoles jord-til-bord-filosofi. Op i de summende emhætter stiger damp fra tunge industrigryder fyldt med æbler, blommer og bær, der skal blive til puré, syltetøj og grød, mens han forklarer:

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden