0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Priserne

Der bliver i alt uddelt syv priser til Politikens Pædagogpris 2020

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Om prisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Om prisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der uddeles én hovedpris à 75.000 kroner samt to særpriser à 25.000 kroner i hver af de to kategorier ‘Dagtilbud 0-6 år’ og ‘Skole-og fritidstilbud 0. til 9. klasse’. Desuden uddeles en specialpris på 50.000 kroner til en pædagog, der arbejder med social- eller specialpædagogik.

En særpris er en pris, som tildeles den eller de pædagoger, der har gjort sig så positivt bemærket, at det faglige panel ønsker at honorere indsatsen.

I det der er tale om hæderspriser, der udbetales som anerkendelse af pædagogens fortjenester, er uddelingerne ifølge Politikens oplysninger skattepligtige for modtagerne efter ligningslovens § 70. Bestemmelsen medfører, at modtager kun er skattepligtig af beløb over 25.000 kroner samt at beløb herover kun medregnes til den skattepligtige indkomst med 85 procent.

En tredjedel af beløbet skal bruges på projekter i institutionen eller efteruddannelse efter pristagerens valg. Dette gælder for både hovedprisen og særpriserne. Resten af beløbet kan vinderen selv disponere over.

Et fagligt panel finder ud fra indstillingerne frem til, hvem der skal modtage hovedprisen og særpriserne. Politikens uddannelsesredaktør, Jacob Fuglsang, er formand for panelet

Annonce

Læs mere