0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nomineret til Politikens Pædagogpris: »Man kan godt sætte nogle krav, men det skal være sjovt imens«

Politikens Pædagogpris er stadig i fuld gang. En af de nominerede fik som nyuddannet og nyvalgt leder sin ilddåb under forårets nedlukning.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Marius Renner
Foto: Marius Renner

Selv om Cecilie Trebbien kun har været uddannet i lidt over et år har hun allerede meget ansvar.

Pædagogprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Pædagogprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

To piger og Cecilie Trebbien går over græsengen. De skal vise råbe-træet. Et stort træ, som står i skovbrynet, hvor børnene i børnehaven Høbjerg kan få afløb for alt det, de har brug for at råbe højt.

»Dillermand«, råber de, når man spørger, hvilke ord det kunne være.

I udflytterbørnehaven, der hver dag tager afsted fra Østerbro til Vedbæk, må man gerne bande, men bliver man ved med at larme eller gejle hinanden op, beder Cecilie Trebbien eller en af de andre voksne pænt én om at løbe ned og få lettet hjertet. Der skal nemlig være plads til at være fjollet eller højtråbende, så længe man ikke forstyrrer andre.

Hun er 25 år gammel og er en af de nominerede til Politikens Pædagogpris 202o. Hun er blevet indstillet af to forældre med den begrundelse, at hun altid tager sig tid og har overskud til hvert enkelt barn. Hun blev færdiguddannet i sommeren 2019, og kort tid efter ansat i Høbjerg. Lige inden forårets nedlukning blev hun valgt som konstitueret leder.

»Hele forældregruppen er fuld af næsegrus beundring for, hvor sejt hun har klaret det hele: Frustrerede kolleger, forældre i vildrede, konstant skiftende restriktioner, uklare vejledninger fra kommune og sundhedsmyndigheder og uforstående børn«, lyder det i en af indstillingerne.

Selv er den nomineret mere ydmyg.

»Jeg synes jo ikke kun, at det er min fortjeneste. Der er en masse andre medarbejdere, der er med til at løfte opgaven. Men jeg er da mega beæret«.

Stort ansvar

På græsplænen foran det stråtækte hus er båndet, der tidligere delte plænen op på grund af coronarestriktioner, for længst klippet over. Det blev det ved en ceremoni, som pædagogerne arrangerede for børnene, da de igen måtte lege sammen på kryds og tværs.

»Det er et stort ansvar at bære nogle igennem en krise«, siger Cecilie Trebbien.

Hun har under hele nedlukningen og efterfølgende valgt at informere forældrene »rigtig meget«. I den proces har kollegerne været vigtige.