Praktik er – eller burde være – en essentiel del af mange uddannelser. Det mener en række af de studerende og deres fremtidige kollegaer, som vi har talt med. Flere af dem mener, at der er for langt mellem studiet og den virkelighed, som de studerende skal ud i.
I løbet af 2015 kommer Danmarks Akkrediteringsinstitution med en analyse, som blandt andet skal se på, hvordan man i højere grad kan sikre, at de studerende får et tilstrækkeligt fagligt udbytte af deres praktikophold.
Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R) lægger dog allerede op til øget fokus på praksis.
»Alle studerende skal tilegne sig kompetencer på studiet, som de kan bruge ude i praksis. Derfor skal uddannelserne også gøre noget for, at det kommer til at ske. Det er der nogle, som er rigtig gode til, og nogle, der skal arbejde med. Men det handler ikke kun om praktik. Undervisningen på studiet skal også have relevans for det arbejde, den studerende skal udføre i praksis. Det kan for eksempel realiseres gennem cases, som de studerende kan lave i samarbejde med virksomhederne. Det er også det, jeg hører fra begge parter, at de gerne vil«, siger ministeren.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Deltag i debatten nu
Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her