0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jacob Ehrbahn/Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn/Jacob Ehrbahn

Sofia Søndergård Walther har overvejet at droppe ud af sit studie på AAU-Cph, fordi studiestart under corona har været for surt.

Hver tredje har overvejet at hoppe fra studiet under corona: »Det var svært at give studiet en chance. Usikkerheden tog over«

En ny undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut viser, at nye studerende på videregående uddannelser er hårdt ramt af manglende social kontakt som følge af corona. Sofia Søndergård Walther blev optaget på sit drømmestudie i sommer, men overvejede efter blot en måned at droppe ud.

FOR ABONNENTER

Da 21-årige Sofia Søndergård Walther sidste sommer blev optaget på kommunikation og digitale medier på Aalborg Universitet København, følte hun sig fuldstændig alene. Undervisningen foregik primært på skolen, men med begrænsning for at socialisere sig med de andre. Hun mødte næsten ikke nogen af sine studiekammerater, fordi stort set alt blev aflyst. Hun kunne ganske enkelt ikke falde til socialt – og det gik ud over det faglige indhold i sådan en grad, at hun overvejede at droppe ud.

Sofia Søndergård Walther er langtfra den eneste, der har været hårdt ramt af restriktioner og onlineundervisning.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu