Særpris. Fem lærere og et lærerteam kan noget helt særligt, og derfor modtager de hver en særpris under Politikens Undervisningspris.
Foto: Fotokollage: Peter Sætternissen. Originalfoto: Martin Bubandt. Miriam Dalsgaard. Lasse Kofoed. Faccia á Faccia

Særpris. Fem lærere og et lærerteam kan noget helt særligt, og derfor modtager de hver en særpris under Politikens Undervisningspris.

Undervisningsprisen

Ryan, Tine, Annette, Allan, Heidi og team SOSU kan noget helt særligt

Og derfor modtager alle seks en særpris under Politikens Undervisningspris.

Undervisningsprisen

Fem lærere og et lærerteam vinder en særpris under Politikens Undervisningspris og 25.000 kroner for at yde en ekstra indsats i klasseværelset.

Her er en introduktion til underviserne og eksperternes begrundelser for, hvorfor de seks dygtige pristagere er de rette at hylde.

Allan Mølgaard, Mercantec, struktøruddannelsen, Viborg

Indstillet af elever og tidligere elever, der blandt andet skriver, at han »tror virkelig på sine elever samt støtter dem ud over alle grænser, som han tydeligt viste, da han trofast stod bag sine elever og gik med dem til henholdsvis 1. pladsen i DM i skills-anlægsstruktør og bragte sejren videre med til EM, som blev afholdt i Frankrig i 2014, det første danske medvirkende hold«.

[tv-1]

Ekspertpanelet har valgt Allan Mølgaard som særpristager på grund af hans engagement: »Han laver sit eget undervisningsmateriale, og er dybt engageret i sit fag. Han har flere gange ført elever op til at vinde DM i Skills. Men det er ikke derfor, han får en særpris. Den får han fordi han får alle elever med«.

Lærerteam: Anni Nedergaard Gerdsen, Hanne Ravn, Else Jøker Pihl og Henning Juul Rasmussen, Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg

Indstillet af Sakulna Nakthap Mikkelsen, der bliver undervist af lærerne i dansk, samfundsfag, områdefag og naturfag på et grundforløb for internationale elever. Hun skriver blandt andet: »De har evner til en god diskussion, har opmærksomhed, er søde, tålmodige, er gode til at forklare, gode vejledere, omsorg osv. Selvom jeg og mine klassekammerater kommer fra forskellige lande, forskellige regioner, forskellige kulturer«.

Lærerteamet Anni N. Gerdsen, Hanne Ravn, Else Jøker Pihl og Henning Rasmussen underviser et internationalt grundforløb på Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg. De er nomineret til Politikens Undervisningspris i erhvervsskolekategorien. Kilde: Foto og klip: Faccia á faccia, journalist: Charlotte Holm

Ekspertpanelet tildeler teamet en særpris, fordi »de skaber et godt socialt studiemiljø, der fastholder de unge. Og de har skabt en mangfoldighedskultur, hvor også unge med anden etnisk baggrund føler sig hjemme som en del af fællesskabet«.

Heidi Petersen, Distriktsskole Ølstykke - afdeling Toftehøjskolen

Indstillet af kollegaen Ann-Birthe Nicolaisen, der blandt andet skriver, at Heidi Petersen »er unik! Og hun fortjener al den anerkendelse, hun kan få. Jeg ved, at hendes elever elsker hende, fordi hun på en gang viser dem omsorg og krav. De ved, hvor de har hende. De respekterer hende. Og de lærer sindssygt meget af hende«.

Heidi Petersen underviser i dansk og engelsk på Distriksskole Øslstykke. Hun er nomineret til Politikens Undervisningspris. Kilde: Foto og klip: Faccia á faccia

Heidi Petersen modtager en særpris, fordi hun med ekspertpanelets ord »spiller en afgørende rolle i organisatorisk læring på sin skole. Og organisatorisk læring og professionelle læringsfællesskaber er helt centralt, hvis skolerne skal lykkes med de forandringer, de står over for med folkeskolereformen, hvis de skal udvikle de nye elementer, der ligger i reformen, og få dem til at blive en integreret del af den daglige praksis på skolen«.

Tine Mortensen, 10'ende, Fredericia

Indstillet af Jakob Madsen på vegne af personalet på 10.-klasse-centret 10’ende. Han skriver blandt andet, at Tine Mortensen, der underviser i matematik og engelsk, »er et pragteksemplar af en 10. klasselærer. Tine har den egenskab, at hun holder fast, der hvor alle andre giver op«.

TIne Mortensen underviser i matematik og engelsk på 10.-klasse-centret 10’ende i Fredericia. Hun er nomineret til Politikens Undervisningspris i grundskolekategorien. Kilde: Foto og klip: Faccia á faccia, journalist: Charlotte Holm

Ekspertpanelet har valgt Tine Mortensen som særpristager, da hun »på det ene år hun har eleverne i 10. klasse lykkes med at få givet rigtig mange af dem motivationen til videre uddannelse og troen på, at de har evnen til at klare sig på en ungdomsuddannelse. Og hendes elever har en imponerende faglig progression i løbet af 10. klasse - også dem, som er svage fagligt og har dårlige skoleoplevelser og mange udfordringer med sig i bagagen«.

Ryan Svensson, HTX Sukkertoppen, Valby

Indstillet af en række elever, tidligere elever, en kollega og en forælder. En af matematiklærerens tidligere elever skriver blandt andet, at »han kan lide at lære fra sig, og han kan lide at være med til at få børn til at udvikle sig til voksne mennesker. Jeg er evigt taknemmelig for at have haft Ryan som matematiklærer. Mat A havde ikke været nær så interessant uden ham«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Ryan Svensson underviser i matematik på HTX Sukkertoppen i Valby. Han er nomineret til Politikens Undervisningspris i gymnasiekategorien. Kilde: Foto og klip: Faccia á faccia, journalist: Charlotte Holm

Ekspertpanelet tildeler Ryan Svensson en særpris for hans »aldrig svigtende engagement i elevernes udvikling. Han formår at få alle med, han er engageret, han brænder for sit fag, og han forstår at give alle elever passende udfordringer. Og så mestrer Ryan en anden ting, som vi i panelet har noteret os, har står betydning for de unge generelt. Nemlig humor«.

Annette Nyvad, Kolding Gymnasium

Indstillet af elever, der er meget begejstrede for fysik- og kemilæreren. En elev skriver blandt andet »Der er enighed i klassen om, at vi ikke kunne ønske os en bedre lærer end Annette. Annette formår at undervise os på et rigtigt højt niveau, og dette sker samtidig med, at der tages højde for alle i klassen«.

Annette Nyvad underviser i kemi på Kolding Gymansium. Hun er nomineret til Politikens Undervisningspris i gymnasiekategorien. Kilde: Foto og klip: Faccia á faccia, journalist: Charlotte Holm

Annette Nyvad modtager en særpris, fordi hun »udover at være en fremragende lærer, som er 100 procent tilstede i den almindelige undervisningen, så er hun også til stede og synlig dér, hvor eleverne har allermest brug for det. Hun er tilgængelig, når lektierne skal laves derhjemme eller i laboratoriet. Hun er tilgængelig under de store og svære opgaver«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce