Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prisvinder. Sidste år modtog Kasper Pagh Ditlevsen Politikens Undervisningspris i gymnasiekategorien.
Foto: MADS NISSEN

Prisvinder. Sidste år modtog Kasper Pagh Ditlevsen Politikens Undervisningspris i gymnasiekategorien.

Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Få indstillinger til undervisningspris fra det sydlige Danmark

Syd må se sig slået af nord i kapløbet om flest indstillinger til Danmarks bedste lærer.

Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Hallo Syd, er I der?« Det fristes man til at råbe, når man ser på de mange indstillinger til Danmarks bedste lærer.

Den sydlige del af både Sjælland, Fyn og Jylland er nemlig ind til videre de dele af landet, hvorfra der er kommet færrest indstillinger til Politikens Undervisningspris 2016. Heldigvis kan det endnu nå at ændre sig endnu, da fristen først udløber 4. april.

Knap 600 indstillinger af dygtige lærere er tikket ind siden indstillingsvinduet åbnede 1. marts, men kun et fåtal er altså fra den sydlige del af landet. 8 lærere er indstillet fra den sydlige del af Sjælland, 6 fra Sønderjylland og 2 på Sydfyn. Heller ikke fra øerne i det sydfynske øhav er der kommet indstillinger til Politikens Undervisningspris.

Sidste år var det ellers netop på Sydfyn vinderen af grundskolekategorien blev fundet. Her var det folkeskolelærer Vini Bahl Hansen, fra Brobyskolerne i Brobyværk, der løb med titlen foran de 1.079 konkurrenter i grundskolen, der var den kategori, der modtog absolut flest indstillinger.

FIND EN GOD LÆRER

Èn af de indstillinger, der er kommet fra den sydlige de af landet, er fra Sine Drimer Berg, hvis søn går i 2. klasse på Ahlmann Skolen i Sønderborg. Her er han så heldig »ikke kun at modtage undervisning, men også varme og glæde« fra klasselærer Mette Burmeister og matematiklærer Rikke Dohrmann, skriver Sine Drimer Berg i sin indstilling:

»De to kvinder formår at lære børnene at læse, skrive, regne og tale engelsk mens de finder overskud til besøg i skolekøkken, udstilling på bibliotek, danse fjollet og på alle måder rumme vores børn. Hver dag kommer vores søn hjem med ny viden og nye oplevelser. Faglighed, kreativitet og omsorg er de tre mest kendetegnende ord for Rikke og Mette«.

»De er strålende eksempler på alt hvad der er godt ved den danske folkeskole!«, skriver hun.

Næsten som at vinde x-factor

Vini Bahl Hansen blev sidste år indstillet af både elever og kolleger. Hun fortæller, at det var et kæmpe skulderklap at få prisen.

Foto: LEHMANN MARTIN

»Alle underviser jo ud fra noget, der tror på, men det er rigtig godt at blive bekræftet i, at der også er andre, der synes, det er godt«, siger hun.

Derudover har det også været utrolig sjovt, fortæller hun.

»De elever, jeg havde på det tidspunkt, glemmer det i hvert fald heller aldrig. Det har været helt fantastisk at se, hvor stor opbakning der har været både for nuværende og gamle elever. På facebook fik jeg flere tusind kommentarer og likes, jeg har virkelig fået positiv kritik, også fra lokalsamfundet, der har virkelig været kæmpe opbakning. Det har næsten været ligesom, hvis jeg havde vundet X-factor«.

SIDSTE ÅRS PRISVINDER

Det er muligt at indstille en lærer til Politikens Undervisningspris frem til 4. april. Her vil et fagligt panel finde en vinder i de tre kategorier: grundskole, gymnasium og erhvervsuddannelse.

Så hvis du kender Danmarks bedste lærer, så indstil din kandidat til Politikens Undervisningspris her

Foruden titlen modtager hver vinder af hovedprisen 75.000 kroner. Politikens Undervisningspris uddeles i samarbejde med Lundbeckfonden.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden