Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lasse Petersen fra Center for erhvervsrettede uddannelser Lolland Falster (CELF) formår at fange eleverne – også dem, der har tendens til at falde hen på de bageste række. Kilde: politiken.tv / Journalist: Britt Christensen / Videojournalist: Jakob Kyed Jakobsen

Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nomineret: Han kan læse lokalet som ingen andre

Lasse Petersen er én af de fem nominerede til Undervisningsprisen på erhvervsuddannelsesområdet.

Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når Lasse Petersen underviser eleverne på Center for erhvervsrettede uddannelser Lolland Falster (CELF) står han aldrig stille. Benene er i konstant bevægelse foran tavlen. Og det er altid med referencer til de lokaler forretninger i hovedgaden af centrum eller med en sjov bemærkning.

Det er noget, der fanger eleverne – også dem, der falder hen på de bageste rækker.

»Han kan læse lokalet og se, om man er motiveret og hvis ikke, vi er det – så finder han den frem«, siger Morten Holgersen, der er ved at afslutte sin HG uddannelse.

»Han inddrager eleverne i det øjeblik, han kommer ind. Han har lidt damp i kroppen, som vi siger, så han skal nok få alle med«, supplerer hans klassekammerat Jesper Lindhardt.

Blandt andet derfor er Lasse Petersen nomineret til Politikens Undervisningspris. Det faglige panel begrunder deres valg med, at Lasse Petersen med forståelse for eleverne forstår at motivere dem.

UNDERVISNINGSPRISEN

Det er ikke kun Lasse Petersen selv, der bevæger sig. Der er ofte hjernegymnastik på skemaet ligesom eleverne bliver taget ud af de brune 1970’er bygninger i udkanten af Nakskov og ind på kunstmuseer eller ud på lokale virksomheder. Og det »åbner nogle andre døre til undervisningen«, fortæller eleverne.

»Det er vigtigt at referere til det rum, den hver dag og det samfund, de agerer i. Det er også sundt, at der kommer nogen udefra, der har en anden holdning og erfaring med tingene«, siger Lasse Petersen.

NOMINERET

»Det at se elever blive større og kunne bidrage med viden. Se dem vokse, se dem udvikle sig, og se dem lykkes. Det er det, der hver dag motiverer til at stå op og tage den næsten to timer lange togtur fra Næstved til Nakskov hver dag«.

Foto: JUST LARS/Freelance

Vinderne af Politikens Undervisningspris bliver hædret ved en prisfest i Politikens Hus 3. maj 2016. Der bliver uddelt en hovedpris som to særpriser i hver af de tre kategorier: grundskole, gymnasier og erhvervsuddannelser. Hovedprisvinderne modtager udover hæderen 75.000 kr., mens særprisvinderne modtager 25.000 kr. En tredjedel af beløbet skal bruges på projekter på skolen eller til efteruddannelse efter pristagernes valg.

NOMINERET

Undervisningsprisen bliver uddelt i samarbejde med Lundbeckfonden.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden