Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
hyldest. Carina Forsberg Nielsen modtager sin hyldest fra salen og Politikens uddannelsesredaktør, Jacob Fuglsang.
Foto: Ivan Riordan Boll/Ivan Riordan Boll

hyldest. Carina Forsberg Nielsen modtager sin hyldest fra salen og Politikens uddannelsesredaktør, Jacob Fuglsang.

Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En rørt Carina fik sin pris som landets bedste lærer

Vinderne af Politikens Undervisningspris blev hædret for hver deres helt særlige indsats ved en stor prisfest.

Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der var hyldest til både de lærere, der i år har fået tildelt Politikens Undervisningspris, de nominerede, der var en kridtstreg fra, og de mange lærer som hver dag gør en kæmpe indsats i grundskolerne og på gymnasierne og erhvervsuddannelserne.

Det var en tydeligt overvældet Carina Forsberg Nielsen, der blev klappet hele vejen op på scenen i Pressen i Politikens Hus - og ned igen - for at få overrakt hovedprisen i grundskolekategorien. Den 24-årige lærer var indstillet af sine elever fra 8.a. Og det var med god grund til, hun var rørt. Ud over de kærlige ord fra eleverne, fik hun også mange rosende ord med på vejen fra det faglige dommerpanel.

»Hun har vist, at autoritet og dygtighed ikke behøver at have med mange års erfaring at gøre. Det handler om at kunne engagere sine elever ved at involvere dem, ved at stille krav og ved at være ambitiøs sammen med dem«, sagde Lise Tingleff Nielsen, forskningschef ved Professionshøjskolen UCC og medlem af det faglige panel, ved overrækkelsen af statuetten.

HÆDER

På gymnasieområdet fik Sanne Zillo Rokamp fra Rungsted Gymnasium hovedprisen for med kreativ undervisning at vise vejen for gymnasielærere anno 2050, mens Lars Ulrich Mortensen fik hovedprisen på erhvervsuddannelsesområdet, fordi han med begejstring og kreativ undervisning motiverer alle eleverne, samtidig med at han har blik for, at der kan være elever, der har særlige behov.

For som en af eleverne skrev i sin indstilling, og som blev læst op og flere af talerne ved prisuddelingen: »Jeg havde givet op i skolen, for jeg følte, det var hårdt. Lars spurgte mig, »hvad vil du gerne udrette i dit liv?« Jeg bryder sammen… Efter 9 måneders hårdt arbejde med ekstra undervisning, kan jeg med et smil på læberne sige, at jeg har et snit på 9,8… og føler mig mere lykkelig end nogen sinde før«.

Minister misunder ikke lærerne

Vindere og nominerede var mødt op til prisfesten i selskab med familie, kollegaer og skoleledere. Men også undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) var kommet for at hylde de prisvindene lærer, og det store arbejde, der hver dag bliver gjort på de danske uddannelsesinstitutioner. For som ministeren sagde, så misunder hun ikke de undervisere, der i dagligdagen står i klasselokalet og skal løfte opgaven.

»Jeg har kæmpe respekt for den opgave, de laver hver dag, hvad enten det er i grundskolen, på gymnasiet eller erhvervsskoler eller øvrige uddannelsesinstitutioner. Der er ingen tvivl om, at det at være lærer i dag er en kompleks rolle at udfylde. Der stilles mange krav, der er mange forventninger , og det er er ikke altid sådan, at de er entydige. Det, forældrene forventer, er ikke altid det, eleverne, politikerne eller samfundet bredt set forventer«, sagde Ellen Trane Nørby i sin tale.

Udover hovedprismodtagerne blev også de seks særprismodtagere hyldet ved prisfesten.

Politiken har i år modtaget 1.132 indstillinger til Undervisningsprisen. Hovedparten af indstillingerne kommer fra nuværende og tidligere elever, men også henrykte forældre og begejstrede kollegaer havde sat sig til tasterne og sendt en indstilling af sted.

Hovedpristagerne blev præmieret med 75.000 kroner hver, mens særprisvinderne modtager hver 25.000 kroner. En tredjedel af beløbet skal gå til efteruddannelse eller aktiviteter på skolen

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden