Undervisningsprisen

Folk står i kø for at pege på landets bedste lærer

Mere end 200 forældre, kollegaer samt tidligere og nuværende elever har på to dage indstillet en underviser til Politikens Undervisningspris.

Undervisningsprisen

Eksponentielle ligninger med Pokémon Go og Gulddreng og et hvor-mange-sommerfugle-har-du-i-maven-barometer.

Kreativiteten er stor, når elever rundtomkring på de danske skoler skal lære matematik eller have dulmet nervøsiteten første skoledag.

Faktisk er kreativiteten så stor, at mere end 200 i løbet af de seneste to døgn har sat sig til tasterne og indstillet den lærer, de mener skal have Politikens Undervisningspris 2017.

Kender du en kandidat til dette års pris? Så indstil vedkommende til Politikens Undervisningspris 2017 her.

Blandt de første, der er blevet indstillet, er Liv Heegaard Bennike, som underviser i samfundsfag på Viby Gymnasium. Det er hendes elev Benjamin Aleksander Rossen, der har indstillet hende, fordi hun altid har noget sjovt oppe i ærmet til at gøre de tunge teorier tilgængelige.

»Da vi skulle have om det kedelige emne bureaukrati, skulle vi op på rektors kontor og skrive under på en masse dokumenter og formularer. Det var ret skægt, og vi forstod derefter ligesom, hvad bureaukrati var«, siger Benjamin Aleksander Rossen og tilføjer: »Liv giver bare liv, glæde og energi i klassen«.

»Han er manden, han er en legende«

Også lærere, der løfter elever, der ellers har en svær skolegang, er at finde blandt indstillingerne. For eksempel dansklæreren Bettina Frich Thomsen fra Holmsland Skole i Ringkøbing, der giver ordblinde elever ekstra undervisning før skolestart om morgenen. Her gennemgår hun dagens lektie med eleverne, så de er klædt på til at kunne deltage i undervisningen på lige fod med de andre. »Hun giver vores børn de bedste betingelser for at klare sig godt«, skriver Birgit Jensen, der er mor til en elev i klassen og har indstillet dansklæreren.

Mens nogle indstillere skriver lange romaner om deres lærer, er der andre, der fatter sig i korthed. Som folkeskoleeleven August, der om matematiklæreren Brian Bille skriver: »Han er manden, han er en legende«.

Og så er der de lærere, der bare ikke er til at hamle op med.

»Vores datter kom hjem med to stykker papir en dag, hvor de havde arbejdet med følelser som emne i undervisningen. Børnene havde på dette tidspunkt gået ca. 3-4 måneder i 0. klasse. Vores datter skrev denne dag: »Jeg kan godt lide mor, far og Erika. Jeg elsker Jette«, skriver Cecilie Holm Elkjær, der har indstillet datterens dansklærer, Jette Ann Mejer, til Politikens Undervisningspris.

Sidste år modtog Politiken mere end 1.100 indstillinger. Hovedprismodtagerne blev en ung grundskolelærer, en tillidsfuld erhvervsskolelærer og en kreativ gymnasielærer. Sidstnævnte er Sanne Zillo Rokamp, der var indstillet af sine elever.

»Der er ingen tvivl om, at den her anerkendelse af, at det giver mening, det, jeg laver, og at der er nogle elever, som føler, at de er blevet set og mødt i min undervisning, betyder enormt meget for mig«, siger Sanne Zillo Rokamp.

Pokémon Go og Gulddreng

Og hvordan kan man så lære at løse eksponentielle ligninger ved hjælp af appen Pokémon Go og Gulddreng? Det kan man, når éns lærer bruger sin sommerferie på at lave en video, hvor han fanger pokémoner til melodien fra Gulddrengs hit ’Se mig lige nu’, som er skrevet om til en sang om eksponentielle ligninger. Det fortæller Joachim Kubel, der har indstillet sin matematiklærer fra Roskilde Katedralskole, Jonas Kyhnæb, til undervisningsprisen.

»Og så skulle vi finde ud af, hvor mange pokémoner han vil have fanget om 10 år. Det er jo ikke hver dag, man lige synes, at det er det sjoveste at lave eksponentielle funktioner, men når det er til lyden af Gulddreng og med pokérmoner bliver det fedt«, siger Joachim Kubel og fortæller, at videoen har fået knap en halv million visninger på YouTube.

Se videoen her.

»Gulddreng skrev til endda til Jonas, at hvis han havde været hans matematiklærer i gymnasiet, havde han nok klaret det bedre«, siger han.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce