Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Kilde: Politiken / Janus Engel Rasmussen

Undervisningsprisen

På Frederiksberg er der robotter på skolebænken og bag katederet

Mød de to robotsnedkere Morten Jacobsen og Francis Nørgaard, der er nomineret til Politikens Undervisningspris for deres arbejde med den elektroniske hånddukke Zeno og robotten Beam, der går i skole for 13-årige Yusuf Warsame.

Undervisningsprisen

Når Yusuf Warsame går i skole, er han ikke selv fysisk til stede. I stedet sender han robotten Beam, som han styrer på sin PC hjemme i lejligheden på Frederiksberg.

Den 13-årige dreng har en genetisk mutation, som gør, at han udvikler svulster og ikke må udsættes for smittefare. Men takket være  skolens it-vejleder Morten Jacobsen og pædagog Francis Nørgaard kan Yusuf deltage i undervisningen på Skolen ved Nordens Plads.

De to har udviklet på robotten Beam, så Yusuf ikke bare er til stede, men også kan deltage aktivt i undervisningen. Hjemme fra stuen via sit eget tastatur skrive på den interaktive tavle i klassen og med piletasterne rykke sin egen brik, når klassen spiller ludo på smartboardet.

De to robotudviklere er blandt de nominerede til Politikens Undervisningspris på grund af deres anvendelse og udvikling af robotter til undervisning af specialskoleelever. Robotter, der også tæller den elektroniske hånddukke Zeno, som får eleverne til at fastholde koncentrationen.

Hjælpelæreren Zeno kan nemlig kun svare på det, som de to robotudviklere har programmeret den til, og på den måde støtter den elever, som har svært ved at fastholde opmærksomheden, til at blive på sporet.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce