0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Opløb: Her er alle de nominerede lærere til Politikens Undervisningspris

Dommerne har nomineret 15 lærere til Politikens Undervisningspris blandt 2.035 indstillinger. Nu skal vinderne findes.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Janus Engel/photographer
Foto: Janus Engel/photographer

Fransklæreren Gro Caspersen er en af de nominerede til Politikens Undervisningspris 2018.

Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det har ikke været nogen let opgave. Men nu er det lykkedes de faglige paneler at koge 2.035 indstillinger til Politikens Undervisningspris ned til 15 nomineringer. Og det bliver kun sværere. For nu skal de endelige vindere findes blandt de nominerede.

Politikens Undervisningspris er inddelt i tre hovedkategorier: grundskolen, gymnasierne og erhvervsuddannelserne.

I hver hovedkategori skal der findes en vinder af hovedprisen og 75.000 kroner. Derudover uddeles der to særpriser på 25.000 kroner i hver hovedkategori.

Her er de nominerede i grundskolen

Gro Caspersen, Nymarkskolen, Svendborg. Underviser i fransk og dansk som andetsprog. »Jeg har lært utrolig meget, både på det faglige, men ikke mindst det menneskelige plan«, skriver en elev i sin indstilling.

Helle Houkjær, Krogårdskolen, Greve. Underviser i naturfag, matematik, fysik og kemi. »Da jeg startede på gymnasiet efter at have haft Helle i matematik, følte jeg mig sikker og var foran mange af de andre«, skriver en tidligere elev.

Da jeg startede på gymnasiet efter at have haft Helle i matematik, følte jeg mig sikker og var foran mange af de andre

Lærerteamet Janus Thorsted og Morten Urhøj, Måløvhøj Skole, Måløv. Lærerteam for 6. b. Underviser i matematik og dansk. »De kan udfordre klassen som helhed og dermed få fællesskabet til at vokse«, skriver klassens forældre.

Lotte Eg Jepsen, Herning Friskole. Underviser i dansk. »Hun er bare hamrende ambitiøs på elevernes vegne – de skal lære noget«, skriver en kollega i sin indstilling.

Vibeke Greby Schmidt, Bavnehøj Skole, København SV. Underviser i matematik, engelsk og fransk. »Har en fantastisk kontakt med de unge og går op i deres liv, både i skolen og privat«, skriver en forælder.