0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jagten på Danmarks bedste lærer er i fuld gang: Se om du kender en af de indstillede her

Der er kommet flere end 360 indstillinger til Politikens Undervisningspris på en uge. Og du kan stadig nå at indstille.

Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Hver gang en lærer bliver indstillet til Politikens Undervisningspris, dukker et lille nyt P-tegn op på danmarkskortet på politiken.dk/indstil (kortet findes også nederst i denne artikel).

Og dem er der kommet rigtig mange af, siden der for en uge siden blev åbnet for indstillinger til prisen som Danmarks bedste lærer. Flere end 360 elever, forældre, kollegaer og ledere i hele landet har været til tasterne, og indstillingerne af lærere i grundskolen, gymnasierne og erhvervsuddannelserne fortsætter med at tikke ind.

Se, om du kender én af de dygtige lærere, eller tilføj dit eget P til kortet her eller i bunden af artiklen.

En ren renæssancemand

Blandt de første indstillere er en række gymnasieelever på Roskilde Gymnasium. De har indstillet Kim Rongsted Kristiansen, der blandt andet underviser i engelsk og latin.

»Hans engagement i undervisningen vidner om en oprigtig ildsjæl - også om emner, der ikke nødvendigvis falder ind under pensum. Som elev er det en oplevelse at blive undervist af Kim«, skriver elev Titte Haslund i sin indstilling.

Han fortalte mig en dag, at han altid havde undret sig over, hvorfor VUC (Voksen Uddannelses Center) i folkemunde hed Voksne Uden Chancer, når det nu netop var en kæmpechance

En anden elev kalder i sin indstilling Kim Rongsted en ’ren renæssancemand’, der formår at »skabe en eksplosion af viden og lærdom«.

Voksne med kæmpechancer

De sorte skoldkopper af små P-tegn breder sig over alle landsdele og uddannelser.

»Alle vores børn elsker Karin! For Karin lærer dem at trives og lykkes«, skriver en forælder til et barn i 1. klasse på Amager Lilleskole, hvor Karin Madsen underviser.

På VUC Djursland har seks elever og en tidligere kollega indstillet historielærer Niels Hede til prisen.

Gustav Alexander Berner arbejdede sammen med Niels Hede i 7 år og husker ham for altid at se potentialet i alle sine elever.

»Han fortalte mig en dag, at han altid havde undret sig over, hvorfor VUC (Voksen Uddannelses Center) i folkemunde hed Voksne Uden Chancer, når det nu netop var en kæmpechance«, skriver han i indstillingen.

Blandt Niels Hedes elever er Henriette Bryder, der især sætter pris på historielærerens kreative undervisning.

»I et forløb om tyske flygtninge i Danmark efter 2. Verdenskrig bad han sine elever om at skrive et brev til en elsket, som sad vi selv i en dansk flygtningelejr. I samme forløb organiserede Niels en ‘retssag’, hvor vi i klassen legede anklagere, forsvarere og dommere, der tog stilling til de involveredes ansvar«, skriver hun i indstillingen.

75.000 kroner til vinderne

Det er muligt at indstille lærere til Politikens Undervisningspris frem til torsdag 4. april. Undervisningsprisen er inddelt i tre kategorier: grundskolen, gymnasierne (inklusive HF og VUC) og erhvervsuddannelserne.

Hver vinder i de tre kategorier bliver præmieret med 75.000 kroner. Derudover uddeles en række særpriser på hver 25.000 kroner ved prisfesten 7. maj i Politikens Hus.

Politiken og Lundbeckfonden samarbejder om Undervisningsprisen.

Læs mere:

Annonce

LUNDBECKFONDEN

 • Politikens Undervisningspris er støttet af Lundbeckfonden

  Politikens Undervisningspris er støttet af Lundbeckfonden. Lundbeckfonden har løbende støttet projekter med fokus på undervisning og metodeudvikling i naturfagsundervisning på såvel grundskole- som ungdomsuddannelsesniveau. Med hjernesundhed som et særligt indsatsområde er det fondens vision at skabe bedre liv gennem ny viden.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?