0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Dorthe Deurmann

Dorthe Deurmann underviser i dansk, madkundskab, historie og engelsk påØhavsskolen i Faaborg og var en af grundskolens særprisvindere i 2019.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lige meget hvor mange illustrationer, Dorthe Deurmann hænger op på klasselokalets fire vægge, synes hun ikke, det bliver rigtig spændende. Derfor er udflugter til museer, koncerter og de sydfynske øer - eller bare til Øhavsskolens skolehave og madkundskabslokale - ofte på skemaet. Og tit får eleverne lov at vælge mellem forskellige faglige aktiviteter.

Evnen til at variere undervisningen er en af de mange ting, der har imponeret dommerpanelet. De fremhæver desuden Faaborg-lærerens store arbejde med at skabe trivsel i sine 5. klasser, og hendes kreative måde at gøre madkundskab til centrum for andre mindre kreative fag.

»Der var kort sagt ingen tvivl i udvalget: Dorthe skulle have en særpris for sin fantastiske indsats, sin store didaktiske dygtighed og sit personlige engagement«, skriver de i deres motivation.

Dorthe Deurmann har undervist i på Øhavsskolen i 26 år og er ifølge en indstilling fra en forælder i »en liga for sig«.

»Hun kombinerer egen livsklogskab, faglige ambitioner, klasseledelse de luxe, sjovt og positivt livssyn med evnen til at vikle stoffet og undervisningsmetoderne, så det engagerer eleverne«, skriver moren til en elev.

Annonce

Nyheder

LUNDBECKFONDEN

  • Politikens Undervisningspris er støttet af Lundbeckfonden

    Politikens Undervisningspris er støttet af Lundbeckfonden. Lundbeckfonden har løbende støttet projekter med fokus på undervisning og metodeudvikling i naturfagsundervisning på såvel grundskole- som ungdomsuddannelsesniveau. Med hjernesundhed som et særligt indsatsområde er det fondens vision at skabe bedre liv gennem ny viden.