0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Brian Saugberg

Brian Saugberg underviser i dansk og historie på Mariagerfjord Gymnasium i Hobro og vandt hovedprisen for gymnasierne i 2019.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For Brian Saugberg lader historiefaget sig ikke indfange af grundbogens sider eller Mariagerfjord Gymnasiums mure. Han følger med i aktuelle debatter og trækker dem ind i timerne. Når Trump frigiver nye filer i sagen om JFK-mordet eller en ny teori om Olof Palme-mordet dukker op, rydder han gerne den planlagte dagsorden for at vise eleverne, at historie faktisk næsten er nutid.

Nogle gange manifesterer historien sig endda fysisk på gymnasiet. En en balkan-veteran med PTSD, en Afghanistan-veteran og et vidne til det amerikanske flystyrt på Thule-basen i 1968 har takket ja til historielærerens invitation om at komme forbi Mariagerfjord og fortælle om skelsættende begivenheder, de har været en del af.

Det faglige panel hylder Brain Saugberg for at skabe mening og relevans for eleverne.

»Han tager den opgave på sig det er at aktualisere faget og gøre det meningsfuldt, relaterbart og relevant for eleverne«, skriver dommerne i deres motivation, hvor de også fremhæver lærerens brug af selvudviklede metoder i undervisningen.

Annonce

Nyheder

LUNDBECKFONDEN

  • Politikens Undervisningspris er støttet af Lundbeckfonden

    Politikens Undervisningspris er støttet af Lundbeckfonden. Lundbeckfonden har løbende støttet projekter med fokus på undervisning og metodeudvikling i naturfagsundervisning på såvel grundskole- som ungdomsuddannelsesniveau. Med hjernesundhed som et særligt indsatsområde er det fondens vision at skabe bedre liv gennem ny viden.