0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Lars Bo Jensen

Lars Bo Jensen underviser i mediefag og samfundsfag på Kolding HF og VUC og vandt en af særpriserne for gymnasierne i 2019.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Som underviser på VUC skal Lars Bo Jensen favne en broget gruppe af elever. Mange har en afbrudt uddannelse bag sig, flere har psykiske eller fysiske lidelser og nogle er to-sprogede eller døjer med læsevanskeligheder.

Derfor stræber medie- og samfundsfagslæreren efter at give eleverne succesoplevelser. Han bruger humor til at skabe en klassekultur med respekt for forskelligheder, han indtaler tekster, så eleverne kan lytte til dem, og han starter og slutter undervisningen på samme måde hver gang for at skabe faste rammer.

Dommerpanelet tildeler Lars Bo Jensen en særpris for evnen til at motivere en gruppe af elever, der kommer meget forskellige steder fra.

»Lars Bo gør meget ud af at gøre eleverne fortrolige med og trygge ved de situationer, som de umiddelbart oplever sig presset af. Han bruger prøveeksamen som et fast element for at vise eleverne, at eksamen ikke er noget der bør være angstprovokerende, men noget, man sagtens kan klare. Og så går han meget op i at vise eleverne, at han som deres lærer er der for at hjælpe dem«, skriver de.

Annonce

Nyheder

LUNDBECKFONDEN

  • Politikens Undervisningspris er støttet af Lundbeckfonden

    Politikens Undervisningspris er støttet af Lundbeckfonden. Lundbeckfonden har løbende støttet projekter med fokus på undervisning og metodeudvikling i naturfagsundervisning på såvel grundskole- som ungdomsuddannelsesniveau. Med hjernesundhed som et særligt indsatsområde er det fondens vision at skabe bedre liv gennem ny viden.