Undervisningsprisen får yderligere liv via en række Lærer til Lærer-kurser, som Politiken i samarbejde med Lundbeckfonden har holdt siden 2016.
Hvert år bliver kurserne udviklet i tæt dialog med vindere af Undervisningsprisen og Politiken. På baggrund af de nominerede til Undervisningsprisen får Politiken en dybere indsigt i, hvilken type kurser og indhold, der er brug for, så vi kan inspirere flere lærere i grundskolen og på ungdomsuddannelser til god, engageret undervisning og et højt fagligt niveau.
Lærer til Lærer består af en række efteruddannelseskurser, hvor vinderne af Undervisningsprisen er undervisere. Ideen med kurserne er, at de lærere, der har vundet priserne, får mulighed for at inspirere andre lærere med deres kompetencer og med de erfaringer, de har gjort sig.
I efteråret 2020 vil der blive afviklet fem kurser i København og Aarhus med titler som ”Hvordan motiverer man præstationspressede unge?” for gymnasielærere, ”Sådan får du erhvervsskoleeleven med” og ”Få tosprogede elever til at blomstre” for folkeskolelærere.
Kurserne er med til at opkvalificere lærerne inden for emner af stor samfundsmæssig betydning – og på et område, hvor budgetterne til den vigtige efteruddannelse er begrænsede.
Kursusformen er praksisnær og har fokus på erfaringer fra hverdagen, læring og en vidensdeling, der går direkte fra lærer til lærer.
Samtidig bliver der på udvalgte kurser inviteret eksperter ind, som vil formidle den nyeste viden til de lærere, der deltager. Dermed sikrer vi, at lærerne ikke blot får adgang til erfaringer fra Undervisningsprisens vindere, men også til den nyeste forskningsbaserede viden.
Helt praktisk
- Der afholdes mellem 4 og 6 kurser både i efteråret og i foråret
- Kurserne afholdes i København og i Århus
- Der er omkring 30 kursister på hvert kursus
- Kursusdagen varer fra klokken 10.00 til 16.00