0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lærer til lærer

Lærer til Lærer består af en række efteruddannelseskurser, hvor vinderne af Undervisningsprisen er undervisere. Ideen med kurserne er, at de lærere, der har vundet priserne, får mulighed for at inspirere andre lærere med deres kompetencer og med de erfaringer, de har gjort sig.

Undervisningsprisen får yderligere liv via en række Lærer til Lærer-kurser, som Politiken i samarbejde med Lundbeckfonden har holdt siden 2016.

Hvert år bliver kurserne udviklet i tæt dialog med vindere af Undervisningsprisen og Politiken. På baggrund af de nominerede til Undervisningsprisen får Politiken en dybere indsigt i, hvilken type kurser og indhold, der er brug for, så vi kan inspirere flere lærere i grundskolen og på ungdomsuddannelser til god, engageret undervisning og et højt fagligt niveau.

Lærer til Lærer består af en række efteruddannelseskurser, hvor vinderne af Undervisningsprisen er undervisere. Ideen med kurserne er, at de lærere, der har vundet priserne, får mulighed for at inspirere andre lærere med deres kompetencer og med de erfaringer, de har gjort sig.

I efteråret 2020 vil der blive afviklet fem kurser i København og Aarhus med titler som ”Hvordan motiverer man præstationspressede unge?” for gymnasielærere, ”Sådan får du erhvervsskoleeleven med” og ”Få tosprogede elever til at blomstre” for folkeskolelærere.

Kurserne er med til at opkvalificere lærerne inden for emner af stor samfundsmæssig betydning – og på et område, hvor budgetterne til den vigtige efteruddannelse er begrænsede.

Kursusformen er praksisnær og har fokus på erfaringer fra hverdagen, læring og en vidensdeling, der går direkte fra lærer til lærer.

Samtidig bliver der på udvalgte kurser inviteret eksperter ind, som vil formidle den nyeste viden til de lærere, der deltager. Dermed sikrer vi, at lærerne ikke blot får adgang til erfaringer fra Undervisningsprisens vindere, men også til den nyeste forskningsbaserede viden.

Helt praktisk

 • Der afholdes mellem 4 og 6 kurser både i efteråret og i foråret
 • Kurserne afholdes i København og i Århus
 • Der er omkring 30 kursister på hvert kursus
 • Kursusdagen varer fra klokken 10.00 til 16.00
 • Hvad stiller man op med præstationspressede unge?

  Kursus:

  Politiken og Lundbeckfonden inviterer gymnasielærere til en gratis kursusdag. Mange gymnasieelever frygter at fejle og blive udskammet overfor kammeraterne, og lærere ved, at den frygt kan smadre enhver undervisning. Men hvordan kan læreren gøre eleverne trygge og få dem til at glemme sig selv og engagere sig fagligt?

  Læs mere om kurset
 • Variation skaber motivation

  Kursus:

  Politiken og Lundbeckfonden inviterer gymnasielærere til en gratis kursusdag. Her vil du få en række konkrete inputs til en varieret undervisning som kan medvirke til en øget motivation hos eleverne. Kurset vil være praksisnært og anvendelsesorienteret.

  Læs mere om kurset
 • Få tosprogede elever til at blomstre

  Kursus:

  Politiken og Lundbeckfonden inviterer folkeskolelærere på gratis kursusdag, hvor to erfarne undervisere deler ud af metoder og ideer til inkluderende undervisning i klasser med flygtninge og indvandrere.

  Læs mere om kurset
 • Demokrati er noget, man gør

  Kursus:

  Politiken og Lundbeckfonden inviterer folkeskolelærere på gratis kursusdag. Her stiller vi skarpt på, hvordan demokratisk dannelse i praksis kan integreres specielt i historie- og samfundsfagsundervisningen. Du vil få en række konkrete input til, hvordan du gennem kreativitet, spil og bevægelse puster liv i både pensum og elever. Kurset vil være praksisnært og anvendelsesorienteret.

  Læs mere om kurset
 • Politikens Undervisningspris er støttet af Lundbeckfonden

  Politikens Undervisningspris er støttet af Lundbeckfonden. Lundbeckfonden har løbende støttet projekter med fokus på undervisning og metodeudvikling i naturfagsundervisning på såvel grundskole- som ungdomsuddannelsesniveau. Med hjernesundhed som et særligt indsatsområde er det fondens vision at skabe bedre liv gennem ny viden.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden