0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lærer til lærer

Lærer til Lærer består af en række efteruddannelseskurser, hvor vinderne af Undervisningsprisen er undervisere. Ideen med kurserne er, at de lærere, der har vundet priserne, får mulighed for at inspirere andre lærere med deres kompetencer og med de erfaringer, de har gjort sig.

Undervisningsprisen får yderligere liv via en række Lærer til Lærer-kurser, som Politiken i samarbejde med Lundbeckfonden har afholdt siden 2016.

Hvert år bliver kurserne videreudviklet i tæt dialog med underviserne og deltagerne fra Undervisningsprisen.

Her får Politiken en dybere indsigt i, hvilken type kurser og indhold, der er brug for, så vi kan inspirere flere lærere i grundskolen og på ungdomsuddannelser til god, engageret undervisning og et højt fagligt niveau.

Lærer til Lærer består af en række efteruddannelseskurser, hvor vinderne af Undervisningsprisen er undervisere. Ideen med kurserne er, at de lærere, der har vundet priserne, får mulighed for at inspirere andre lærere med deres kompetencer og med de erfaringer, de har gjort sig.

Hvert år bliver der afviklet kurser i København og Aarhus med titler som ”Hvordan motiverer man præstationspressede unge?” for gymnasielærere, ”Sådan får du erhvervsskoleeleven med” og ”Få tosprogede elever til at blomstre” for folkeskolelærere.

Kurserne er med til at opkvalificere lærerne inden for emner af stor samfundsmæssig betydning – og på et område, hvor budgetterne til den vigtige efteruddannelse er begrænsede.

Kursusformen er praksisnær og har fokus på erfaringer fra hverdagen, læring og en vidensdeling, der går direkte fra lærer til lærer.

Samtidig bliver der på udvalgte kurser inviteret eksperter ind, som vil formidle den nyeste viden til de lærere, der deltager. Dermed sikrer vi, at lærerne ikke blot får adgang til erfaringer fra Undervisningsprisens vindere, men også til den nyeste forskningsbaserede viden.

Helt praktisk

 • Der afholdes mellem 4 og 6 kurser både i efteråret og i foråret
 • Kurserne afholdes i København og i Aarhus
 • Der er omkring 30 kursister på hvert kursus
 • Kursusdagen varer fra klokken 10.00 til 16.00


 • Hvad stiller man op med præstationspressede unge?

  Kursus:

  Politiken og Lundbeckfonden inviterer gymnasielærere til en gratis kursusdag. Mange gymnasieelever frygter at fejle og blive udskammet overfor kammeraterne, og lærere ved, at den frygt kan smadre enhver undervisning. Men hvordan kan læreren gøre eleverne trygge og få dem til at glemme sig selv og engagere sig fagligt?

  Læs mere om kurset
 • Variation skaber motivation

  Kursus:

  Politiken og Lundbeckfonden inviterer gymnasielærere til en gratis kursusdag. Her vil du få en række konkrete inputs til en varieret undervisning som kan medvirke til en øget motivation hos eleverne. Kurset vil være praksisnært og anvendelsesorienteret.

  Læs mere om kurset
 • Få tosprogede elever til at blomstre

  Kursus:

  Politiken og Lundbeckfonden inviterer folkeskolelærere på gratis kursusdag, hvor to erfarne undervisere deler ud af metoder og ideer til inkluderende undervisning i klasser med flygtninge og indvandrere.

  Læs mere om kurset
 • Demokrati er noget, man gør

  Kursus:

  Politiken og Lundbeckfonden inviterer folkeskolelærere på gratis kursusdag. Her stiller vi skarpt på, hvordan demokratisk dannelse i praksis kan integreres specielt i historie- og samfundsfagsundervisningen. Du vil få en række konkrete input til, hvordan du gennem kreativitet, spil og bevægelse puster liv i både pensum og elever. Kurset vil være praksisnært og anvendelsesorienteret.

  Læs mere om kurset
 • Politikens Undervisningspris er støttet af VILLUM FONDEN