Det bliver en blæsende nat, der vil få vandstanden til at stige flere steder i landet. (Arkivfoto)
Foto: Jens Dresling

Det bliver en blæsende nat, der vil få vandstanden til at stige flere steder i landet. (Arkivfoto)

Vejret

DMI: Pas på afbrækkede grene og flyvende tagsten

Det blæser, og det fortsætter hele natten. Natten mellem onsdag og torsdag vil vandstanden være forhøjet.

Vejret

Brug din sunde fornuft, og lad vær med at traske rundt i områder med meget vand og huller, du ikke kan se.

Sådan lyder meldingen fra DMI, der varsler om vindstød af stormstyrke efterfulgt af forhøjet vandstand flere steder i landet.

»Det blæser meget i aften, og det bliver det ved med hele natten. Så man skal tænke sig om, inden man bevæger sig ud i trafikken«, siger Henning Gisselø, der er vagtchef hos DMI.

Ifølge Henning Gisselø bliver blæsten dog ikke så voldsom, selvom der vil forventes vindstød af stormstyrke.

Det blæser især meget langs den jyske vestkyst, men også i Nordjylland og Kattegatområdet, inklusive Nordkysten og Sjælland, vil man mærke hårde vindstød.

»Der er fare for, at grene brækker af træer, og enkelte tagsten kan blæse ned. Så man skal bruge sin sunde fornuft, når man er udenfor«, siger Henning Gisselø og tilføjer, at det også er muligt, at broer begynder at »indskrænke trafikken«, men han tvivler på, at de vil lukke helt.

Bagefter stiger vandstanden

Mens natten mellem tirsdag og onsdag kommer til at byde på blæst og nordvestlig kuling, vil den efterfølgende nat, mellem onsdag og torsdag, byde på forhøjet vandstand.

»Det kommer i to tempi; det bliver blæsende i nat, og den blæst skubber vandet ned i Kattegat. Det betyder, at vandstanden hober sig op og bliver forhøjet i morgen nat«, forklarer Henning Gisselø og tilføjer, at Lillebæltsbroen, Storebæltsbroen og Øresundsbroen danner en slags skel, og det er syd for dette skel, at »problemerne kommer«.

Han råder derfor folk med huse nær kysten til at forsøge at tage forholdsregler og forhindre vandet i at trænge ind, hvis det er muligt.

Vindfølsomme køretøjer skal passe på

Vejdirektoratet advarer på det sociale medie Twitter vindfølsomme køretøjer om at passere Vejlefjordbroen på grund af kraftig blæst.

Og hvis man kører i den sydøstlige del af landet, skal man passe på i vandnære områder:

Hovedstadsberedskabet beretter ligeledes på Twitter, at det er gået i gang med at forberede sig på den varslede forhøjede vandstand:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce