Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Der skal nok være en masse fyrværkeri nytårsaften, og du skal også nok få det at se.
Foto: Melissa Kühn Hjerrild

Der skal nok være en masse fyrværkeri nytårsaften, og du skal også nok få det at se.

Vejret
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nytårsvejret: Det bliver overskyet, men du skal nok kunne komme til at se raketterne

Men det blæser også, som hold god afstand til andre huse, hvis du er ædru nok til at fyre fyrværkeri af.

Vejret
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Du skal sørge for ekstra god afstand til de nærmeste huse, når du fyrer raketter af nytårsaften.

For ifølge DMI kommer det til at være blæsevejr, når klokken bliver 24, og 2019 skal brages ind med en masse fyrværkeri, som nytårstraditionen foreskriver.

»Det bliver en jævn til hård vind, når vi nærmer os midnat. Det får nogle af raketterne til at flyve et stykke væk, inden de eksploderer«, siger vagthavende metrolog ved DMI, Henning Gisselø.

»Man vil nok opleve, at det mere er naboen, som får glæde af raketten end en selv. Så er der alle de andre, der skyder fyrværkeri af, og det kan man så se«, siger Henning Gisselø.

Raketterne kan nemlig blive fanget af vinden, inden de når at eksplodere. Det betyder ikke, at du skal lade nytårskrudtet blive i pakken, men vær ekstra opmærksom på sikkerheden.

Sørg for god afstand til andre huse

Udsigten til blæsevejret får ikke Beredskabsstyrelsen til at bede folk om at pakke raketterne væk. Men omvendt skal folk også tænke sig godt om, og de huske de fem fyrværkeriråd.

»Hvis vinden bliver ekstrem, skal man være opmærksom på, om man har styr på det, man laver. Man har jo ansvaret i det øjeblik, man går ud og fyrer af«, siger vagthavende officer i Beredsskabsstyrelsen, Martin Vendelbo.

Han opfordrer folk til at tjekke sin kommunes hjemmeside for, hvor det er sikkert at fyre af, så ens raket ikke flyver over i naboens stråtag.

Og hvis du nu har drukket det ekstra glas, der fører dig over i tilstanden ’beruset’, kan du helt roligt lade fyrværkeriet ligge. Sigtbarheden skal nemlig nok være så god, at du kan se alle de andre nytårsraketter på den ellers overskyede himmel.

»Skyerne kommer til at ligge rimelig højt, så man skal nok kunne få sine raketter at se. Det bliver pænt med sigtbarheden, og der er ikke noget, som tyder på, at det bliver tåget«, siger Henning Gisselø fra DMI.

Meget blæst 1. januar

Til gengæld kan tømmermændene blive ekstra slemme 1. januar, hvis du bor i nærheden af Roskilde eller Holbæk Fjord.

Prognoserne siger, at det bliver rigtig blæsende på årets første dag, hvilket kan give problemer med forhøjet vandstand.

»Den her udsigt til forhøjet vandstand kigger vi nærmere på, uden at vi har hejst noget varslingsflag endnu. Men der bliver nok nogle havne, der skal kigge på, om de har slæbt deres ting op i en passende højde«, siger Henning Gisselø, der siger, at den forhøjede vandstand måske også kan skabe problemer andre steder den 2. januar.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden