0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Påskevejret: Så gik vi lige fra koldeste aprilnat i 28 år til 20 grader, solcreme og længere rejsetider

Påsken står for døren og byder velkommen med forårssol og op mod 20 grader. Men hvis du skal til påskefrokost uden for hjemmet, er det med at komme af sted i god tid: Vejdirektoratet og DSB varsler tæt trafik og forsinkelser på grund af sporarbejde.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Olivia Loftlund
Foto: Olivia Loftlund

Er det forår eller sommer? Det kunne man spørge sig selv om midt i april 2018. Her nåede vi op på 20-22 grader (på billedet: Svanemøllen i København). Noget tyder på, at vi igen i år nærmer os de samm temperature.

Vejret
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Vejret
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis du holder fri i påsken, kan du se frem til pænt vejr og gradvist stigende temperaturer – nogenlunde ligeligt fordelt over hele landet. Det sker ellers oven på en weekend med nattefrost og slud- og snebyger og den koldeste aprilnat i 28 år.

Ifølge DMI tegner det ikke desto mindre til at holde tørt de kommende dage, og det giver et forårsvejr med rig mulighed for solskin.

DMI skriver, at vi kan forvente tørt vejr med en del sol – og op mod 20 grader – fra skærtorsdag til 2. påskedag.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Forår i H.C. Ørstedsparken i det indre København.

»Temaet for påsken bliver tørt vejr og en del sol. Og man skal huske at finde solcremen frem, for UV-indekset er oppe på moderat«, siger meteorologen Jesper Eriksen til Ritzau.

Han fortæller yderligere, at der indtil videre i gennemsnit kun er faldet 2,5 millimeter regn i april – hvilket er »meget usædvanligt«. Haveejere, der savner regn, må væbne sig med tålmodighed.

»Udover lidt spredte byger op mod den kommende weekend og lidt småregn tirsdag, er det en forholdsvis tør uge, vi går i møde«, fortæller vagtchef Mette Wagner.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Foråret har sat blomsterne i flor.

Påsketrafikken

Påskefrokosterne står for døren, og det betyder familiebesøg og sommerhusture. Det kan påvirke trafikken på de såkaldte udrejsedage: onsdag og skærtorsdag – og igen påskesøndag og 2. påskedag, når det er tid til hjemrejse. Sådan lyder meldingen fra Vejdirektoratet.

Det gælder især de steder, hvor trafikken bevæger sig på tværs af landet fra Hovedstadsområdet mod Jylland – men også fra den dansk-tyske grænse ved Padborg mod Aarhus og i sommerhusområderne nær den jyske vestkyst, Skagen og i Nordsjælland. Det drejer sig ifølge Vejdirektoratet om strækningerne:

 • E20 Fynske Motorvej (især ml. Odense og Middelfart)
 • E45 ml. Padborg og Aarhus (især omkring Kolding)
 • E20 Køge Bugt Motorvejen
 • E20 Vestmotorvejen
 • Rute 16 Hillerødmotorvejens forlængelse
 • Rute 21 til og fra Sjællands Odde

Vejdirektoratet opfordrer til at holde øje med trafikken på trafikinfo.dk.

Længere rejsetider med tog

Tilbage i marts begyndte et stort sporarbejde ved Ringsted, der varer indtil juli, og mellem Nykøbing Falster og Næstved, som varer indtil september. Det betyder, at du skal rejse med togbus på flere af DSB’s strækninger.

»Færre tog betyder, at der er flere mennesker, der skal med samme tog, så mange tog vil blive overfyldt, og i myldretiden vil vi ikke kunne garantere plads til alle. Togene vil også køre langsommere, og du vil opleve længere rejsetid end normalt«, skriver DSB på sin hjemmeside.

Selskabet oplyser, at det drejer sig om strækningerne:

 • Over Storebælt
 • Mellem Roskilde, Høje Taastrup og København
 • Mellem Ringsted og Borup
 • Til og fra Korsør, Slagelse, Sorø og Ringsted
 • Mellem Ringsted, Næstved og Nykøbing

Passagerer opfordres til at holde sig opdateret DSB’s hjemmeside og via Rejseplanen.

Tanja Carstens Lund/RITZAU/SCANPIX
Foto: Tanja Carstens Lund/RITZAU/SCANPIX

Sommeren 2018 slog mange rekorder. Ifølge DMI tyder noget på, at vi kan se frem til en solrig og tør sommer igen i år.

Til trods for kødannelser og længere rejsetider med DSB er det værd at have ja-hatten på og bibeholde det gode humør: DMI’s sæsonprognose for maj, juni og juli ser meget lovende ud, hvis man er til solskin og tørt vejr.

Kilder: DMI, Ritzau, Vejdirektoratet og DSB.

Læs mere:

Annonce

Læs mere