Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
SNEVEJR. Risiko for kraftigt snefald i nat, advarer DMI.
Foto: FINN FRANDSEN

SNEVEJR. Risiko for kraftigt snefald i nat, advarer DMI.

Vejret
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kraftigt snevejr på vej: 15 centimeter på 6 timer

DMI varsler risiko for kraftigt snefald i nat. På Sjælland kan der komme over 15 centimeter sne på 6 timer.

Vejret
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Står du allerede med overfrakken på, på vej ud ad døren og til valgfest, så skal du måske lige overveje det en ekstra gang.

DMI varsler nemlig risiko for kraftigt snefald i aften og i nat. På Sjælland kan der nogle steder falde hele 15 centimeter sne på blot 6 timer.

»I nat vil der komme et snevejr oppe syd fra, som allerede er startet og har givet meget sne henover Lolland-Falster lige nu. Det bevæger sig ind over Sjælland i løbet af aftenen og natten«, siger vagthavende hos DMI.

På Lolland-Falster har de allerede nu omkring fem centimeter sne, vurderer DMI.

»Der går ikke længe, før hele Sjælland er dækket«.

Det er ikke alle steder på Sjælland, der vil falde 15 centimeter sne, nogle steder vil det være mellem fem og ti centimeter. Men ingen slipper for snevejr i nat.

Allerede nu har de første snefnug lagt sig henover de københavnske gader, og i løbet af aftenen vil det bevæge sig mod Roskilde og ned til Storebæltsbroen.

»Der går ikke længe, før hele Sjælland er dækket. Og derfra bevæger det sig videre over Fyn og Jylland, som dog ikke vil opleve helt så store mængder sne som sjællænderne«, siger DMI's vagthavende.

Bliv hjemme under dynen

»Har man ikke fået vinterdæk på, eller er vejene ikke blevet saltet, så vil jeg opfordre folk til at blive hjemme. Det er ikke sjovt at køre, når der kommer så meget sne på så kort tid. Folk skal hellere blive hjemme og nyde aftenen og natten«, lyder opfordringen fra vagthavende.

På DMI's hjemmeside skriver de ligeledes, at den kraftige sne kan medføre hurtig lukning af udsatte veje på grund af fygning og dannelse af snedriver, nedsat sigt og risiko for standsning af kollektiv trafik.

Sneen vil forsætte det meste af natten, men de kommende dage er der ikke snevejr i sigte. Vi kan derimod forvente, at det bliver en del koldere i vejret.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden