Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
’Twin Bull Masks’ hedder dette kunstværk af Mary Beth Edelson, som kan ses på Frieze i London.
Foto: Twin Bull Masks by Mary Beth Edelson. Photograph: Courtesy the artist and David Lewis, New York

’Twin Bull Masks’ hedder dette kunstværk af Mary Beth Edelson, som kan ses på Frieze i London.

Erotik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu vises usælgelige værker af den kvindelige seksualitet frem

Til oktober viser kunstmessen Frieze i London værker af feminister, der tidligere er blevet anset for at være for direkte og for meget

Erotik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kunstmessen Frieze i London viser i år værker af ni radikale feminister, der i 1970’erne og 1980’erne blev anset for at være for eksplicitte og i det hele taget bare for meget.

Værkerne afspejlede den kvindelige seksualitet for direkte til datidens smag og blev derfor ikke rigtig vist nogen steder.

Men nu får de deres egen afdeling på en af verdens mest betydningsfulde kunstmesser, skriver The Guardian.

»Interessant nok blev nogle af værkerne også forkastet af andre feminister på grund af deres seksuelle karakter og deres hyldest til den kvindelige krop« siger kunstmessens direktør, Victoria Siddal til den britiske avis.

En hyldest til de modige

Blandt de udstillede kunstnere er Mary Beth Edelson, Judith Bernstein, Dorothy Iannone, Birgit Jürgenssen og Marilyn Minter. Sidstnævnte fik ikke lov at være med, da New Museum i New York i 1994 viste udstillingen 'Bad Girls' fordi hendes værker var for pornografiske.

Kunstmessens direktør siger til The Guardian, at udstillingen er en hyldest ikke bare til kunstnerne, men også til de gallerier, der var modige nok til at støtte dem. Og så vil det være en lejlighed til forsøge at sælge nogle værker, som tidligere har været svære at få solgt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden