’Twin Bull Masks’ hedder dette kunstværk af Mary Beth Edelson, som kan ses på Frieze i London.
Foto: Twin Bull Masks by Mary Beth Edelson. Photograph: Courtesy the artist and David Lewis, New York

’Twin Bull Masks’ hedder dette kunstværk af Mary Beth Edelson, som kan ses på Frieze i London.

Erotik

Nu vises usælgelige værker af den kvindelige seksualitet frem

Til oktober viser kunstmessen Frieze i London værker af feminister, der tidligere er blevet anset for at være for direkte og for meget

Erotik

Kunstmessen Frieze i London viser i år værker af ni radikale feminister, der i 1970’erne og 1980’erne blev anset for at være for eksplicitte og i det hele taget bare for meget.

Værkerne afspejlede den kvindelige seksualitet for direkte til datidens smag og blev derfor ikke rigtig vist nogen steder.

Men nu får de deres egen afdeling på en af verdens mest betydningsfulde kunstmesser, skriver The Guardian.

»Interessant nok blev nogle af værkerne også forkastet af andre feminister på grund af deres seksuelle karakter og deres hyldest til den kvindelige krop« siger kunstmessens direktør, Victoria Siddal til den britiske avis.

En hyldest til de modige

Blandt de udstillede kunstnere er Mary Beth Edelson, Judith Bernstein, Dorothy Iannone, Birgit Jürgenssen og Marilyn Minter. Sidstnævnte fik ikke lov at være med, da New Museum i New York i 1994 viste udstillingen 'Bad Girls' fordi hendes værker var for pornografiske.

Kunstmessens direktør siger til The Guardian, at udstillingen er en hyldest ikke bare til kunstnerne, men også til de gallerier, der var modige nok til at støtte dem. Og så vil det være en lejlighed til forsøge at sælge nogle værker, som tidligere har været svære at få solgt.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce