Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Bbc
Foto: Bbc

Tre sæsoner efter to mænd kyssede hinanden i 'Eastenders', er en homobar nu skrevet ind i den engelske tv-serie.

Erotik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ikonisk tv-serie åbner en bøssebar på fiktiv plads i London

Den britiske tv-serie ’EastEnders’ etablerer en decideret homobar på Albert Square, hvorfra alt af betydning udspringer i serien.

Erotik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Som så ofte før er det ikke avantgarden, der sætter uudslettelige sociologiske og politiske aftryk på verden, men den kultur, der opstår i og repræsenterer folkedybet. Spørg blot talentshowet ’X Factor’, der bragte en hel generation af mere eller mindre velsyngende, men elskelige indvandrerefterkommere ind i de danske tv-stuer.

Tre sæsoner efter at den meget folkelige engelske tv-serie ’EastEnders’ for første gang lod to mænd kysse hinanden, er turen nu kommet til at etablere en decideret homobar på Albert Square, hvorfra alt af betydning udspringer i serien. Det røber seriens producent, Kate Oates, i avisen The Guardian, hvor hun lægger vægt på, at ’EastEnders’ skal stå for den herskende multikulturalisme i London, i hvis totalt fiktive østlige distrikt, Walford, den foregår.

Kate Oates har tidligere produceret den ligeledes klassiske sitcom ’Coronation Street’ og boostede serietallene ved åbent at diskutere voldtægt og pædofili.

Det allerførste bøssekys i ’EastEnders’ i 1987 var en kysk affære med et hurtigt smækkys på panden, og først to år senere mødtes to herremunde i et kys. Boulevardpressen gik amok, og kontroversen nåede helt frem til det britiske parlament, og man måtte forstå, at nu stod verden altså ikke længere.

20 år senere var der kun godt 100 seerklager, da et par mænd fra ’EastEnders’ lod sig forevige i et intenst kys. Fremskridt. Der er altid 100, der harcelerer over et eller andet.

Opførelsen af en homobar i Walford kommer måske faktisk en postgang for sent. Date- og hookup-apps som Grindr og Tinder er ved at fortrænge den traditionelle homobar, også i London.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden