Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: PR-foto
Erotik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny britisk tv-serie om ufrivillige sexfantasier: Alt hvad Marnies hjerne registrerer, drejes i en stærkt grafisk, seksuel retning

Erotik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Marnie har sex på hjernen. Hun har bogstavelig talt ikke andet på hjernen end sex, og spørg lige Marnie i den ny engelske tv-serie ’Pure’, der sendes på Channel 4 fra på onsdag, hvor rart det er.

Alt, hvad hendes hjerne registrerer, drejes i en stærkt grafisk seksuel retning, og det er en faktisk lidelse, der kaldes Pure O og er en underdiagnose af tvangslidelsen OCD.

Serien er baseret på en bog af Rose Cartwright, der lider af netop Pure O, og som oprindelig skrev en djærv sort humoristisk klumme til avisen The Guardian om hele tiden at ækles ved en ufrivillig fantasi, man lige har haft. Ved ikke at kunne se sin mor, uden at forestillingen om oralsex med hende dukker op i den mest påtrængende visuelle form.

Hun har bogstavelig talt ikke andet på hjernen end sex

Cartwright overvejede i sine unge år at begå selvmord:

»Mine tanker blev så obskøne og min angst så intens, at det virkede som den eneste vej ud«.

Hos Marnie fylder det seksuelle det hele. En hel dag kan gå med »at fantasere om at malke min mor, give fingeren til en hest eller få min tandlæge til at trække sine nosser hen over mit ansigt«.

Det er meningen, man skal grine. Man må godt grine med ’Pure’ og hygge sig med den. Og måske så lige overveje med en side af sin hjerne, at trekvart million mennesker bare i Storbritannien lever med OCD og anslået 2 procent af den danske befolkning. Der findes ingen tal på, hvor udbredt Pure O er, men det er givetvis en sygdom, der er omfattet af endnu større tabu end egentlig OCD.


Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden