0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fire ud af ti danskere dropper HCA-år

Kun hver syvende dansker er klart interesserede i de arrangementer, der afholdes i anledning af H.C. Andersen-året. Og mere end fire ud af ti oplyser, at de er bedøvende ligeglade.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Ukendt
Foto: Ukendt

Mere end fire ud af ti danskere er bedøvende ligeglade med årets Hans Christian Andersen-arrangementer. - Foto: Politiken

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Er arrangementerne afholdt i anledning af 200-året for H.C. Andersens fødsel interessante?

Næh egentlig ikke, mener et meget klart flertal af danskerne. 43 procent er ifølge eget udsagn »slet ikke« interesserede og andre 43 procent er kun »lidt« interesserede.

Kun omkring hver syvende danskere - 14 procent - kalder sig klart interesserede i tilbuddene i anledning af eventyrdigterens runde dag.

Det viser en undersøgelse, som Gallup har gennemført for Berlingske Tidende.

»Overraskende lavt«
»I betragtning af, at H.C. Andersen nok er den dansker, der nyder størst popularitet, er det en overraskende lav interesse. Det er faktisk kun 14 procent, man kan fæste lid til som kunder«, siger Finn Frandsen, professor i virksomhedskommunikation på Handelshøjskolen i Århus til Berlingske Tidende.

Tallene er deprimerende for H.C. Andersen 2005 Fonden, mener professor Jørn Langsted, leder af Kulturpolitisk Forskningscenter på Aarhus Universitet.

Tillid til fond er svækket
Gallup har også undersøgt tilliden til H.C. Andersen 2005 Fonden, der de seneste måneder har været ramt af økonomiske problemer efter et stort anlagt show i Parken. Hver fjerde oplyser, at de er blevet mindre interesserede i at deltage i fødselsdagsarrangementer efter de økonomiske problemer er blevet kendt.

Den konklusion står dog i kontrast til erfaringerne fra H.C. Andersens Hus i Odense, hvor gæsterne strømmer til.

»Grundlæggende tror jeg, at fascinationen af H.C. Andersen vil være usvækket«, siger Claus Koch, leder af Odense Bys Muser til avisen. Claus Koch mener, at gæsterne godt kan skelne mellem administrative problemer hos HCA-fonden og de mange arrangementer, der landet rundt fejrer digteren.