Ægtefolk. Sangerinden Szhirley har lært meget af Rasmus Bjerg, som spiller hendes ægtemand i DR's nye julekalender.
Foto: Jens Dresling

Ægtefolk. Sangerinden Szhirley har lært meget af Rasmus Bjerg, som spiller hendes ægtemand i DR's nye julekalender.

Kultur

Skuespillere laver julekalender med deres idoler

'Julestjernen' har været »en fest« for Szhirley og Rasmus Bjerg.

Kultur

Den ene mangler erfaring, mens den anden har et væld af roller i bagagen.

Men fælles for både Szhirley og Rasmus Bjerg er, at de er svært begejstrede for deres instruktører, Wikke og Rasmussen.

I Danmarks Radios nye julekalender, 'Julestjerner', der strækker sig over hele 25 afsnit, spiller de to over for hinanden som mand og kone. Szhirley spiller den sangglade og højgravide mor, Maria, mens Bjerg indtager rollen som tømreren John, der netop har mistet sit arbejde.

LÆS OGSÅ

»Det allerfedeste er, at jeg har været stor fan af Wikke og Rasmussen, siden jeg var helt lille, og Tonny Toupé Show blev sendt i fjernsynet (1985, red.), som var noget af det mest geniale tv, jeg nogensinde har set«, siger Szhirley til politiken.dk.

Sangerinden har tidligere medvirket i musicals, men har ellers ikke den store erfaring med skuespil.

Det føles skizofrent
Derfor blev hun også beæret, da de spurgte, om hun ville medvirke i julekalenderen. Samtidig har hun sat stor pris på, at hun har fået lov til at lege med skuespillet.

»Det kan godt føles en smule skizofrent, når man tager hjemmefra, og der ikke er jul nogen steder, og man lige har lavet noget almindeligt arbejde. Så kommer jeg ud på et eller andet sted, hvor der er pyntet amok op til jul. Det har været ret fedt at komme ud og blive grebet af den stemning hver eneste dag«.

Wikke og Rasmussen skrev rollen til Szhirley som en lidt skør og højtråbende gravid mor. Nu er hun spændt på, hvordan folk tager imod julekalenderen.

At skrue op og ned
Alle på holdet bag julekalenderen har været gode til at støtte Szhirley i arbejdet, men én skiller sig dog ud:

»Rasmus Bjerg, som spiller min mand, har jeg været specielt tæt på hele vejen igennem, og han er virkelig dygtig til det, han gør. Og han har helt klart lært mig lidt her og der. For eksempel hvornår man skal skrue op og ned for skuespillet, så det stadig virker«.

»Rasmus skal bare løfte sit øjenbryn og så skriger vi alle sammen af grin

Men det er ikke kun Rasmus Bjergs hjælp, hun sætter pris på. Alene det at overvære hans arbejde har været interessant, siger Szhirley:

»Han skal slet ikke være fjollet og skør i den her julekalender. Men Rasmus skal bare løfte sit øjenbryn, og så skriger vi alle sammen af grin. Han har det der komiske ben, som han ikke kan løbe fra. Og samtidig er han en seriøs og meget dygtig skuespiller«.

Hvor meget har I tænkt over, at målgruppen er børn?

»Jeg har måske tænkt mere over det end de andre, fordi de andre hver især har arbejdet med skuespillet. Og jeg har nogle gange tænkt: Hold kæft, jeg overdriver så meget lige nu, men de andre har sagt, at det er fint. Det er sådan, hun er. Lidt kukulukku, en lille smule skør«.

»Wikke/Rasmussen er nogle af de fedeste til at skabe nogle helt særlige karakterer, og hver karakter er hver sin egen og skal være lidt karikeret«.

Hestene skulle tæmmes
Rasmus Bjerg synes også selv, det har været en fest at være på arbejde. Særligt på grund af Michael Wikke og Steen Rasmussen.

Hvad har du skullet gøre i forhold til den her rolle?

»Jeg har prøvet at være meget ærlig omkring det at være en sød far. Så normal man nu kan være, når man er mig. Og så normal man kan være, når man er en del af Wikke og Rasmussens univers«, siger Rasmus Bjerg.

En fordel har dog været, at han er i træning hjemmefra. Skuespilleren har nemlig fire børn, så »den lå lige til højrebenet«.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Det hele har dog ikke været en fest. Det interessante ved netop denne rolle er nemlig, at Bjerg skal være mere underspillet, end han har været i mange af sine andre roller.

Skulle tæmme nogle heste

Mange danskere kender ham i rollen som tryllekunstneren Mr Poxycat på tv, men han har medvirket i mange andre roller, eksempelvis som cirkusdirektør i Cirkus Summarum og i seriøse roller i Det Røde Rum på Det Kongelige Teater.

»Jeg har skullet tæmme nogle heste undervejs og har skullet afholde mig fra at være mærkelig og stikke ud«, siger Rasmus Bjerg.

Han betegner det som en gave for ham at kunne spille en masse forskellige roller.

»Jeg er så fandens privilegeret, og det er jeg meget taknemlig over«.

»Jeg håber, at børnene derude ser mig som et af de faste ankre, de kan holde i hånden i de 25 afsnit, for der kommer til at ske voldsomme ting, og der er mærkelige mennesker i det her univers«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce