Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Dansehittet. Drake står bag et af sommerens store hits, One Dance, som fylder dansegulvene.
Foto: Jack Plunkett/AP

Dansehittet. Drake står bag et af sommerens store hits, One Dance, som fylder dansegulvene.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Poptillæg: Poptillæggets sommer-mixtape

Podcast. Poptillægget ser nærmere på sommerhittet som fænomen og laver den perfekte sommerspilleliste til 2016.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi har alle stået der. Til en eller anden fest. Nogen sætter en sang på. Og du genkender den med det samme. Men ikke alene genkender du den; du transporteres omgående tilbage til sommeren nittenhundredeetellerandet. Du kan måske genkalde dig musikvideoen, som du dengang så køre i loop på MTV. Du får med ét en besk smag af tequila sunrise eller Zapp-is i munden, og du tænker med gru på de hawaii-blomstrede Quicksilver badeshorts eller similibeklædte bootleg jeans, du sled op den sommer. Uanset hvor i verden du rejste hen på sommerferie det år, så var det den samme sang, der blæste ud af højtalerne på natklubberne, cafeerne og over lufthavnens højtalere.

Sådan er sommerhittet: Man kan ikke undslippe det, mens det er der - og med det første løvfald forsvinder det og efterlader en rest af udpint nostalgi.

Ugens Poptillæg tegner sommerhittets anatomi. Hvad udgør et godt sommerhit? Findes 'sommerhittet' egentlig overhovedet stadig, eller hører det MTV-æraen til? Ugens panel rækker ned i bunden af fordums tilsandede strandtasker og hiver hits frem, som har betydet noget for dem. De leger "Kender du sommerhit-typen" og kommer med et bud på sange, som skal med på Poptillæggets mixtape med sange, vi kan få kollektivt på hjernen i løbet af årets lange, lyse nætter. Afslutningsvis kommer de selvfølgelig med ugens anbefalinger til ting, man skal dyrke lige nu.

Ugens panel: Pladeselskabsejer Josefine Winding og dj Andree Hoxfeldt.

Redaktion: Lucia Odoom, Christine Runøe og Katrine Hornstrup Yde.

Hør også Politikens Poptillæg som podcast på bl.a. iTunes, vores egen side og i Politikens app 'Politiken Podcast', der har fået en smuk version 2 og som kan hentes i app store. Og husk også at følge os på facebook, hvor vi lægger videoer, lister, debatemner og geniale gifs ud løbende.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden