Claus Ryskjær kendes især for sit  årelange virke i Cirkusrevyen og for en lang række lystspilsroller på teater og film.
Foto: Jacob Ehrbahn

Claus Ryskjær kendes især for sit årelange virke i Cirkusrevyen og for en lang række lystspilsroller på teater og film.

Kultur

Skuespilleren Claus Ryskjær er død

Revylegenden blev 71 år.

Kultur

Claus Ryskjær var i mange år ét af dansk revylivs allerstørste navne.

I tæt samspil med kollegerne Ulf Pilgaard og Lisbet Dahl skabte han mindeværdige indslag, sketches og typer i ikke mindst de årlige Cirkusrevyer samt i komedier på især ABC Teatret på Frederiksberg – en indsats i den vanskelige lystspilgenre, der altid vil blive stående i dansk scenekunst.

Hans timing, hans udtryk, der ofte havde elementer af et tilsyneladende vanvid i hans fænomenale gummiansigt og hans uforlignelige humor var elementer i Ryskjæs kunst, der gjorde ham til én af de store, folkelige og meget populære kunstnere.

Sidste rolle i 2007

Claus Ryskjær var født på Frederiksberg og blev i 1964 optaget på Privatteatrenes Elevskole.

Han debuterede i 1966 på Ungdommens Teater og fik sit helt store gennembrud som skuespiller i rollen som Nuser i ’Radiserne’. Mange vil også huske hans medvirken i teaterforestillinger som ’Den grønne Elevator’ og ’Ægtemand på deltid’.

Man kunne også opleve Claus Ryskjær på TV i bl.a. ’Huset på Christianshavn’ og i satireserien ’Så gikk’. Han medvirkede desuden i mindre roller i en lang række danske film – i de senere år står mindet om en stærk indsats i rollen som stikkeren Væsel i DR’s kriminalserie ’Edderkoppen’ tilbage.

Ryskjærs sidste rolle var i forestillingen ’Rosenkrantz og Gyldenstjerne er døde’ på Aveny Teatret i 2007.

Året efter fortalte Claus Ryskjær, at han ikke længere havde lyst til at stå på en scene -  sceneangsten sled - og han valgte derefter at gå på pension.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce