Lucia har nok at være nedtrykt over, men forfatteren nøjes med at antyde besværlighederne og fokuserer i stedet på at få pigen videre.
Foto: Fra bogens omslag

Lucia har nok at være nedtrykt over, men forfatteren nøjes med at antyde besværlighederne og fokuserer i stedet på at få pigen videre.

Kultur

Nænsom historie om opstoppernæser og smil gennem tårer er velskrevet feel-good

To nye pigebøger af dansk oprindelse er værd at læse.

Kultur
FOR ABONNENTER

Verdens bedste pigebøger bliver skrevet på dansk! Sådan virker det, når man går stakken igennem med navne som Sanne’erne Munk Jensen og Søndergaard, Vibeke Bækkelund, Louise Bach, Sarah Engell og mange flere. Men det skal heller ikke være cutting og nedtur alt sammen. Vi er også gode til opstoppernæser og smil gennem tårer. Og det er her Sandra Schwartz kommer ind med sin nænsomme historie om Lucia på 15 år, der skal genopfinde sig selv.

Lucia har ellers nok at være nedtrykt over. Hun mistede sin mor for tre år siden i en bilulykke, og siden har hun levet et indkapslet liv med spise- og venindebesvær. Forfatteren nøjes med at antyde besværlighederne og fokuserer i stedet på at få pigen videre. Det sker omkring Luciadagen i december, som også er hendes fødselsdag. Ved et spil af tilfældigheder – det skal der jo ofte til – får Lucia smidt en livline ud, som hun griber, og som giver hende energi og trods til at komme op og videre. ’Sort Lucia’ er velskrevet feel-good i den øvre ende af humørskalaen.

Bogen er fortalt af en, der ved besked. Og endnu en gang bliver man mindet om, hvor ondsindet pigedrilleri kan være.

Trine Bundsgaard har en god historie, som hun ikke forvalter helt efter fortjeneste. Det er sket (og beskrevet) før, hvorledes man kan tage til Paris og blive et andet menneske. Det forsøger Luna. Hun vil væk fra sin ubehageligt skildrede fordrukne mor, nu hvor gymnasieturen går til Byernes By.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce