Ingmar Bergman i 1961.
Foto: AP/arkiv/AP

Ingmar Bergman i 1961.

Kultur

Ingmar Bergman fejres kæmpe stort næste år

Cannes filmfestival sætter næste år fokus på den svenske filmkunster, der i 2018 ville være fyldt 100 år.

Kultur

Ingmar Bergman døde for 10 år siden, 89 år gammel. Til næste år ville en af filmkunstens mest hædrede og produktive kunstnere være fyldt 100 år. Det skal markeres. Flere projekter præsenteret i Cannes vil på forskellig måde sætte fokus på den svenske filmgigant.

Den talentfulde franske instruktør Mia Hansen-Löve sætter til næste sommer således kursen mod Bergmans elskede Fårö for at indspille filmen ’Bergmans Island’. Det er den franske instruktørs engelsksprogede debut, og med om bord har hun så stærke navne som John Turturro, Mia Wasikowska og Greta Gerwig. Filmen handler om et amerikansk ægtepar, der begge er instruktører, men på Bergmans ø oplever komplikationer i deres forhold til liv og kunst af den slags, Bergman var mester i at skildre.

Fra svensk side forberedes et ambitiøst dokumentarportræt af den store instruktør. ’Bergman’, som instrueres af Jane Magnusson, skal både blive en dokumentarfilm af spillefilmslængde og en tv-serie i fire afsnit. Her vil Bergmans liv, kunst og eksistentielle kriser blive endevendt og udlagt efter alle kunstens regler.

Jane Magnusson fortæller, at hun i filmen vil fokusere på 1957, hvor Bergman var 39 år, allerede havde seks børn og på samme år lavede mesterværkerne ’Det syvende segl’ og ’Smultronstället’. To film, der tog livtag med Bergmans frygt for døden. At spejle det personligt eksistentielle i sine film blev hans metode. At afdække den vil være Jane Magnussons.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce