Haven Festival - den nye festival har budt på lange køer til madboder og toiletter - og så er der blevet solgt flere specialøl, end arrangørerne havde regnet med.
Foto: Thomas Borberg

Haven Festival - den nye festival har budt på lange køer til madboder og toiletter - og så er der blevet solgt flere specialøl, end arrangørerne havde regnet med.

Kultur

Talsmand fra Haven Festival: Vi har allerede nu lært meget af lange toiletkøer og ærgerlig lyd

Gæsterne på den splinternye festival i København har brokket sig over lange køer til mad og toiletter, mens også lyden foran den største scene får kritik.

Kultur

»Grotesk lange køer til alt«.

»Jeg endte med at stå i kø i en time for at købe falafel og pommes«.

»Ideen om en madfestival, hvor man kunne gå rundt og smage, druknede«.

Sådan lyder en række kommentarer på den nye københavnske festival Havens facebookside, efter festivalen åbnede dørene fredag på Refshaleøen.

Presseansvarlig Sigurd Hartkorn Plaetner siger, at gæsterne har forståelse for, at det er første gang, Haven bliver afholdt. Men der har været lange køer til madboder og toiletter, når større navne som Iggy Pop har optrådt, erkender han.

»Det er en svær plads at lave en festival på. Det er lykkedes ret godt for os, og vi har haft estimater på, hvordan gæsterne ville bruge en bestemt ølbar og spise meget ved en bestemt madbod. Men der er mange steder, hvor vi skal gøre tingene anderledes. Der har været lange køer. Vi havde regnet med, at folk ville købe meget ved de normale ølbarer, og at specialølbarerne var for nørderne. Men gæsterne har virkelig omfavnet de særlige øl«, siger han.

Forvirrende toiletområde

Sigurd Hartkorn Plaetner fortæller, at på festivalens andendag er der blevet afsat mere personale til nogle af de steder, der på den første dag oplevede det største pres.

»Så er der det med toiletterne, hvor der har været relativt lang kø. Problemet er, at vi mangler nogle køknusere. Nogle folk venter, selv om der er otte frie toiletter. Vi har måske stillet et hegn på en bestemt måde, og hvis det stod ved siden af et pissoir, har folk måske troet, at der ikke var toiletter der«.

Kommer I til at have flere toiletter næste år? Der har jo været lange køer i spidsbelastningstidspunkter?

»Det handler i høj grad om, hvordan vi placerer dem og udnytter det. Mange af de toiletter er der måske blevet brugt 20 procents kapacitet. Nu prøver vi med et andet set-up i dag, men der skal ikke være lange køer ved toiletterne«.

Folk har sagt til mig, at køerne kunne de undgå, hvis de gik over til et andet område, end hvor de var. Men broen, der opdeler de to musikområder, er for lille. Hvad tænker du om det?

»Broen har vi overvejet rigtig nøje, og broen har været grunden til, at vi har været relativt konservative med, hvor mange gæster vi kan have på pladsen. Der har vi sagt til os selv, at den passage skulle være behagelig. Det, synes vi, er gået fint. Vi skulle de første timer finde ud af, hvordan vi skulle indrette det, så der er mest plads til folk, der skal forlade et område efter en koncert. Jeg har ikke indtryk af, at folk er trætte af det. Folk har forståelse for, at vi er en førstegangsfestival«.

Ærgerligt med lyden

Nogle gæster har oplevet, at lyden på Meadow-scenen (festivalens største scene, red.) har været skuffende?

»Det er jeg til dels enig i. Man har altid udfordringer, men gæsterne har generelt været glade over festivalen. Det er en svær plads at lave lyd til, for der er meget vind. Oppe foran scenen er lyden rigtig god, men der er nogle af koncerterne, hvor jeg ikke synes, at lyden har været helt i top. Vi ser på det, justerer på lyden, spreder lyden og skruer op, hvis det er. Jeg har oplevet meget god lyd til flere koncerter, men jeg har også stået langt oppe foran«.

Det var også mere bagved, at der skulle være problemer?

»Igen, der må vi sige, at vi skal finde på andre løsninger, så vi får den samme intimitet, som man oplever helt oppe foran. Vi skal have den stemning ud på pladsen. Vi lærer, som vi løber. Ved koncerten med Band of Horses var folk trætte af lyden, når de stod langt væk. Det er drønærgerligt, det er vi også trætte af, men så fikser vi det og gør det bedre. Efter den koncert, hvor vi opdagede det, er lyden blevet bedre«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce