0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.
Denne artikel er delt af Mikkel Hørlyck. Som abonnent kan du frit dele artikler med familie og venner – det kræver kun, at de logger ind eller opretter en profil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Det kunne de bare have sagt, men det gjorde de jo ikke, klaphattene«: Museumsplaner i København truer 100-årig sejlerkultur

I kabalen, der skal flytte Danmarks Tekniske Museum fra Helsingør til Svanemølleværket i København, risikerer arbejdernes historiske sejlklub, Frem, at blive skåret midt over.

Mikkel Hørlyck
Foto: Mikkel Hørlyck

Leif Bayer fra sejlklubben Frem pusler om sin båd, Anna, der nu risikerer at måtte vige sin vinterplads i den kabale, der skal flytte Danmarks Tekniske Museum til Svanemølleværket.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I mere end 100 år har bådene overvintret her. Og størstedelen af tiden i skyggen af det enorme Svanemølleværket, landets største murstensbygning fra 1953. Her på gruspladsen med det selvbyggede træskur, der først var klubhus, men siden blev det værksted, hvor medlemmerne i Øresunds Sejlklub Frem selv byggede juniorbåde i træ, så sejlerskoleeleverne kunne lære kunsten at navigere til havs.

Men denne sommer har værket kastet nye, mere faretruende skygger over Frem. Den historiske arbejdersejlklubs landplads er truet af de ambitiøse planer om at flytte Danmarks Tekniske Museum til industrikolossen på den anden side af hegnet.