0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Per Lange
Foto: Per Lange

Folkeklubbens sang 'Late Night Summer Jesus' er den mest spillede sang set over den sidste måned på P6 Beat.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Populære radiokanaler overlever

De populære musikkanaler P6 Beat og P8 Jazz skulle efter planen lukke 1. januar 2020, men nu har kulturministeren fundet penge, så lukningen kan udskydes.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

De to populære radiokanaler P8 Jazz og P6 Beat overlever. Det har kulturminister Joy Mogensen (S) fortalt i sin åbningstale ved fagfestivalen Radiodays.

Hun har nu fundet de 15 millioner kroner, der skal til, for at lukningen foreløbig kan udskydes.

»Det er glædeligt for musikken i Danmark, at P6 og P8 ikke lukker og slukker. Begge kanaler repræsenterer et vigtigt vækstlag for dansk musik og har mange lyttere hver uge«, siger SF’s medieordfører Jacob Mark.

Med beslutningen har den nye socialdemokratiske kulturminister taget første skridt i sin bebudede ændring af det medieforlig, som den tidligere borgerlige regering indgik med Dansk Folkeparti i juni 2018.

Ministeren har ellers bebudet, at hun vil forhandle et helt nyt medieforlig i begyndelsen af 2020.

Men DR meddelte for en lille måned siden, at hvis først P8 Jazz og P6 Beat var blevet lukket, kunne DR ikke åbne dem igen.

»Videreførelsen af P6 og P8 vil sikre bevarelsen af miljøerne inden for alternativ rytmisk musik og jazz frem mod forhandlingerne om en ny medieaftale. Jeg vil ikke love jer andet, end at et nyt medieforlig kommer til at lave om på mediedanmark. Men rock og jazz, skal vi jo have nogen, der kan og ved noget om. Det vil give det bedste grundlag for medieforhandlingerne, at miljøerne inden for de respektive genrer ikke forsvinder – inden da«, siger Joy Mogensen i en mail.


DR: Mangler stadig kvart milliard

Beslutningen om at lukke de to kanaler er et led i første del af den store spareøvelse, DR skal gennemføre, efter at VLAK-regeringen sammen med Dansk Folkeparti i foråret besluttet, at afskaffe licensen og fjerne 20 procent af støtten til DR.

»Det vigtigste for DR er fortsat, at der findes en samlet og langsigtet løsning på de udestående besparelser i DR på en kvart milliard kroner. Men jeg glæder mig over udmeldingen, og at den politiske tilgang til public service nu handler om at bygge op i stedet for det modsatte. Det er et positivt signal«, skriver Maria Rørbye Rønn i en udtalelse.

Radikale, SF og Enhedslisten har presset hårdt på for at bevare de to kanaler. De er nødvendige for at støtte vækstlaget i dansk musik, for at sikre at DR fastholder den viden, der er opbygget på for eksempel jazz-området, og fordi det er nødvendigt med klare profiler på radiokanaler i dag, har argumenterne lydt fra de tre partier.

»Begge kanaler er en vigtig del af dansk musiks fødekæde. De præsenterer lytterne for ny musik indenfor smalle genrer, og de er beviset på, hvad public service også kan«, siger SF’s Jacob Mark.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden