0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.
Denne artikel er delt af Michael Kristensen. Som abonnent kan du frit dele artikler med familie og venner – det kræver kun, at de logger ind eller opretter en profil.

Næste:
Næste:
fra filmen
Foto: fra filmen

550.000 dollars - godt 3,5 danske kroner. Så meget kostede det, da en såkaldt NFT fra den kinesiske instruktør Wong Kar-wais film 'In the Mood for Love' blev sat på auktion hos Sotheby's i Hongkong. Men så kan køberen også bryste sig af at eje en række billeder fra filmen.

Hvorfor betaler folk så mange penge for noget, de færreste forstår?

Filmverdenen er begyndt at kaste sig over ny digital teknologi, der kan gøre filmelskere til filminvestorer. For nylig blev hidtil uset materiale fra filminstruktør Wong Kar-wai solgt for flere millioner kroner. Men spørgsmålet er, om det er andet end hype og ren spekulation?

FOR ABONNENTER

For de mange millioner fik den heldige vinder dog ikke de egentlige rettigheder til filmen. Dem ejer selskabet Jet Tone Film. Det var derimod en såkaldt NFT eller non-fungible token (ikke-ombyttelig genstand, red.) af filmbillederne fra værket, der var til salg.

Du er der næsten

Du behøver ikke et abonnement for at læse artiklen. Det eneste, du skal gøre, er at oprette en profil, og så kan du læse videre.

Opret profil

Annonce

Læs mere

Mere fra os