Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

GLANS. Et nyt Kickstarterprojekt skal give glansbilledet genoprejsning. Foto: Rikke Oberlin Flarup

GLANS. Et nyt Kickstarterprojekt skal give glansbilledet genoprejsning. Foto: Rikke Oberlin Flarup

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skal vi bytte ... glansbilleder?

Iværksætter vil give det hensunkne glansbillede genoprejsning (!) og samtidig sætte fokus på samtykke i en tid, hvor dillere flyver rundt i skyen.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dickpics.

Sådan kalder man de fotografier af pikke, som mænd sender af sted, så de kan lande som strittende ubudne gæster i kvinders mobiltelefoner og indbakker. Og hvordan oversætter man egentlig det ord til dansk, spurgte iværksætter Rikke Oberlin Flarup en dag og kom selv på et svar: Glansbilleder, selvfølgelig!

Ud fra den tanke opstod ideen til et ark med glansbilleder i samme stil, som man kender dem fra barndommens skinnende basunengle, bondegårdsdyr og blomsteropsatser.

En pik med vinger, en pik med blomster og en pik med blå sløjfe og hestesko, der vender, så lykken ikke render ud. De ser ret søde ud, pikkene, og sjove. Men projektet er ikke kun fis og ballade, som hun skriver på den side på Kickstarter, hvor hun forsøger at få folk til at donere penge, så projektet kan gennemføres. For Rikke Oberlin Flarup har længe været optaget af fænomenet uopfordrede dickpics.

»Da jeg holdt op med at være vred over følelsen af at blive involveret i et underligt pikmagtspil, som jeg ikke forstår, begyndte jeg at undre mig«, skriver hun, »for hvad skal jeg stille op med sådan et billede? Er det meningen, at jeg skal synes, at pikken er flot? For – no offense – det gør jeg altså ikke, hvis jeg ikke kender ejermanden. Skal jeg blive tændt af det? Det gør jeg heller ikke. Og hvad med samtykke? Et dickpic kræver altså også samtykke fra modtageren«.

Så med arket vil hun skabe opmærksomhed omkring det samtykke, der mangler, når en mand ser det som sin ret at sende en fremmed kvinde et billede af sin pik. Og for ikke selv at overskride nogens grænser har hun fået lov til at tegne tre mænds pikke, sætte dem på ark og dele dem.

»Hvis du køber et ark, må du også dele og bytte lige så tosset, du vil«, skriver hun, »det handler om at fortælle, at man ikke må dele billeder af andre menneskers nøgne krop og individuelle kropsdele taget i intime situationer, hvis man ikke udtrykkeligt har fået lov«.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden