Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Love. George Michael og Kenny Goss dannede par fra 1996 til 2009. Det, år de gik fra hinanden, skabte Tracy Emin neonhjertet. Foto: Christie's

Love. George Michael og Kenny Goss dannede par fra 1996 til 2009. Det, år de gik fra hinanden, skabte Tracy Emin neonhjertet. Foto: Christie's

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

George Michaels kunstsamling solgt: Neonhjerte med ekskærestens navn nåede hammerslag på to en halv millioner kroner

En kombination af stjernedrys og kunstværker af britiske samtidskunstnere betød, at kunstsamlingen nåede op på over 80 millioner kroner.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da George Michael døde for tre år siden, ejede han en enorm kunstsamling, som omverdenen ikke kendte meget til.

Men allerede i 1990’erne begyndte stjernen at opbygge sin samling - oftest ved hjælp af sin daværende kæreste, den tidligere kunstsamler Kenny Goss. Især koncentrerede George Michael sig om generationen af britiske samtidskunstnere, som gik under fællesbetegnelsen Young British Artists (YBA). Den tæller navne såsom Damien Hirst, Tracey Emin, Sarah Lucas og Marc Quinn.

Torsdag aften blev 60 værker fra samlingen solgt på auktion hos auktionshuset Christie’s i London, og de samlede hammerslag nåede op på omkring 80 millioner kroner, skriver Artnet News. Medregner man den efterfølgende netauktion med mindre værker og lægger salærer til, når det samlede salg af George Michaels kunstsamling ifølge Christie’s op på over 100 millioner kroner.

En af overraskelserne var et neonhjerte, som Tracey Emin skabte til George Michael i 2009, hvorpå der står »George Loves Kenny«.

Britiske George Michael og amerikanske Kenny Goss blev kærester i 1996. Det var på tidspunkt på tale, at de to skulle indgå i registeret partnerskab, men forholdet gik i stykker i 2009. Det var således samme år, som neonhjertet blev skabt.

Budkrigen i auktionslokalet varede otte og et halvt minut, før hjertet nåede et hammerslag på 2,5 millioner kroner til en kvinde i lokalet, mens folk hujede og klappede. Det var fire gange så meget som vurderingen (med salær kommer det op på 3,3 millioner kroner).

Tracy Emin var personlig ven af George Michael, begge havde de cypriotiske rødder, og det var øjensynlig hende, der introducerede stjernen for de øvrige medlemmer af YBA.

Salget af kunstsamlingen gav et interessant indblik i, hvordan 1990’ernes største YBA-kunstnere har klaret tidens tand. Damien Hirst, der var kongen af sin generation, kunne ikke nå sig selv til sokkeholderne - kun et værk ’The Immaculate Heart - Sacred’ (2008) opnåede en lidt højere beløb, end det oprindeligt var købt for i 2008, men hvis man korrigerer for inflation, var prisen lavere, skriver Artnet News.

Tracy Emin holdt derimod skansen. Alle hendes værker på nær et fik hammerslag over vurderingen.

Millionbeløbet fra auktionen er øremærket velgørenhed, og går til AIDS-forskning og børnerådgivning.

George Michael døde 25. december 2016 af en hjertesygdom og fedtlever i en alder af kun 53-år. Han blev fundet død i sin seng.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden