James Freys agent skrider

Forfatter James Frey må sige farvel til sin litterære agent, efter at det er kommet frem, at hans erindringsbog bygger på en løgn.

Bøger

Forfatteren James Frey kan snart skrive sin egen udgave af 'Palle alene i verden'.

Senest har hans litterære agent meddelt, at hun ikke ønsker at have ham som klient længere.

Kassie Evashevski siger til Publishers Weekly, at hun af flere grunde har sagt farvel til Frey, som ellers har været en af USA's bedst sælgende forfattere med erindringsbogen 'A Million Litlle Pieces'.

Løgnehistorie
Over for agent og forlag har Frey indtil for nylig hævdet, at alt i bogen var sandt, bortset fra at han havde ændret lidt på nogle navne.

Det er imidlertid blevet afsløret, at hans ellers så opbyggelige historie om at lande på benene igen efter stofmisbrug og fængselsophold var delvis opdigtet.

Eksempelvis har han aldrig været i fængsel.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce