Bøger

Kontroversielle breve på auktion: Åh nej, højlydt sex hver anden dag

Breve fra Gustave Flaubert og Marcel Proust sælges på auktion i Paris.

Bøger

Gustave Flaubert (1821-1880) skulle have skruet mere op for effekterne, hvis han i dag skulle udfordre den offentlige moral med romanen ’Madame Bovary’, men i 1857 var det alt rigeligt. Den franske forfatters historie om den romantisk anlagte Emma gik så tæt på hendes ægteskab, eskapader og selvmord, at bogen udløste en spektakulær retssag.

Forfatteren forsvarede sig i et brev, som 26. april er en af hovedattraktionerne på en litterær auktion i Paris, hvor den 79-årige storsamler Jean Bonna luger ud i sin omfattende samling ved at sælge omkring 100 manuskripter og en berømt bog af Galileo Galilei.

I brevet forsikrer Flaubert, at han ikke har skrevet for unge kvinder, men for mænd, for litteraturen, og det lykkedes ham at blive frikendt. Sit forsvarsskrift fik han dog ikke lov at offentliggøre.

Flauberts brev er ikke det eneste manuskript, der fortæller noget om forfatternes forhold til intimzonen, fortæller The Guardian. På auktion er også et brev, Marcel Proust sendte til sin husvært, hvor han brokkede sig over, at han måtte lægge øre til sin nabos højlydte sex.

Ikke så meget lyden. Nej, problemet var, at naboerne kunne dyrke sex hver anden dag med en intensitet, som faktisk gjorde ham, nå ja, misundelig.

Auktionen ventes at indbringe omkring 27 mio. kr., hvad der vel også kunne udløse lidt misundelse.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce