Tina Dickow på sidste års NorthSide Festival.
Arkivfoto: Benjamin Nørskov

Tina Dickow på sidste års NorthSide Festival.

Bøger

Ouch, den sved: Tina Dickow giver en ordentlig sviner til 'anmeldermænd' i ærlig selvbiografi

At sangkunstneren Tina Dickow kan og vil selv tydeliggøres i hendes ærlige selvbiografi, hvor hun både fortæller lystigt fra sin karriere og giver et par velrettede nyrehug til folk og fæ.

Bøger
FOR ABONNENTER

Gennem snart et par årtier har singer-songwriter Tina Dickow sunget med sit helt eget næb centralt placeret på den moderne danske musikscene. Men det er jo ikke bare hendes kunstneriske udtryk, der er særegent.

Den nu 41-årige sangkunstner er også særlig, fordi hun var en af de første danske popmusikere, der brød igennem til et bredt publikum, primært ved egne kræfter og ikke så meget i kraft af et pladeselskabs kommercielle muskulatur.

Skæbnen ville nemlig, at Dickow modnedes menneskeligt og musikalsk netop i de år, hvor ny teknologi fik den gamle musikindustri til at bryde sammen, og do it yourself-kulturen inden for musiklivet spirede.

Tidligt lærte Dickow, at hvis hun ville være sanger, sangskriver, musiker, komponist i den fagre ny musikverden, måtte hun også samtidig lære at beherske fag som lydteknik, art direction, film og foto, pr. I det hele taget lære at begå sig som selvstændig erhvervsdrivende i ind- og udland.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce