0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.
Denne artikel er delt af Wenche Brudeli Dyrnes. Som abonnent kan du frit dele artikler med familie og venner – det kræver kun, at de logger ind eller opretter en profil.

Næste:
Næste:
Fredrik Sandberg/tt/Ritzau Scanpix
Foto: Fredrik Sandberg/tt/Ritzau Scanpix

Sally Rooney er berømmet for at skrive i særklasse gode sexscener. Hun går til dem, som var de dialoger, og prøver via de fysiske udvekslinger at beskrive, hvad karaktererne forsøger at kommunikere til hinanden, så scenerne får en dramatisk fremdrift.

Portræt af en modvillig succesforfatter: Sally Rooney er verdensberømt romanforfatter. Hun ville egentlig helst være fri

Forfattere får alt for meget opmærksomhed, er overglamouriserede, og medierne burde skrive mere om sygeplejersker og buschauffører i stedet, mener Sally Rooney. Alligevel tegner vi her et portræt af den unge irer, om hun kan lide det eller ej. For hvem er kvinden, der skriver romaner om det allermest intime på en måde, så læsere verden over føler sig ramt?

FOR ABONNENTER

Selv følger hun ikke med i salgstal, hun orker ikke rigtig at være i fokus, og fotografering til interviews er bare noget, der skal overstås.

Du er der næsten

Du behøver ikke et abonnement for at læse artiklen. Det eneste, du skal gøre, er at oprette en profil, og så kan du læse videre.

Opret profil