0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Der er 24 K i Æ G

Så er der genopladning til de hårdt ramte små grå: Hvis 28 er lig 24, og 68 er lig 76, hvad er 48 så lig? Og hvad står der egentlig i overskriften?

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Faglitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Faglitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er 1. januar. En dag, der for enhver dansker bør være helliget skihop, Blockbuster og Coca-Cola. Til nød en nytårskoncert som lindrende baggrundsmusik.

Men en Mensa-quiz?? Det kan vi da ikke mene alvorligt. O.k. Det er ikke helt fair. Men på den anden side.

Tænk over alle de gode forsætter, I lovede hinanden i regnbueskæret fra fyrværkeriet i går nat.

Er dette ikke den perfekte måde at begynde et nyt, bedre og mere seriøst år på?

Hovedbrud
Og hånden på hjertet, hvornår får du en bedre undskyldning for ikke at kunne være med, når Mensa-drengene bider til bolle?

Så tag chancen, og lad os kaste os ud i det med det samme. Og i dagens, eller rettere gårsdagens anledning kan vi jo passende begynde med en lille selskabsleg:

Ved en nytårsfest gik en tredjedel af gæsterne på et bestemt tidspunkt. Senere gik tofemtedele af de tilbageværende gæster.

Endnu senere gik totredjedele af gæsterne, og så var der kun seks gæster tilbage. Hvor mange gæster var der fra starten?

Den snu 'kirryferæv'
Forvirret? Ditto. Lige denne type opgaver får mit hoved til at snurre, blikket til at blive fjernt og tankerne tomme.

Som et absolut minimum kræver slige sager pen og papir samt rigelige mængder af tid.

Men fortvivl ikke, heldigvis er opgaverne i de tre bind Mensa-opgaver, Aschehoug har sendt på banen, langtfra alle så komplicerede. Nu svinger det selvsagt ganske meget, hvad man anser for let, vanskeligt eller ligefrem umuligt, men at finde ordspillet i en cirkel bestående af ordet 'ond' kræver i al fald ikke noget indgående kendskab til andengradsligninger.

Og er man lidt fiks på staverierne, kan man nok også finde det ord, der skjuler sig blandt bogstaverne KIRRYFERÆV - ikke mindst hvis man kaster tankerne en halv snes timer tilbage. Så lad Dem ikke afskrække af quizhæfternes truende Mensa-titel. Det er masser af underholdning og små sejre til alle os almindeligt dødelige. Og basis for at føle sig som lidt mere end det. Selv en 1. januar. Godt nytår.