0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.
Denne artikel er delt af Martin Halse. Som abonnent kan du frit dele artikler med familie og venner – det kræver kun, at de logger ind eller opretter en profil.

Næste:
Næste:

Maia River i Pico da neblina National Park i Yanomami-territoriet. Foto: Sebatiáo Salgado.

Se på billedet her. Det er smukt, ikke? Men er det også for smukt?

Regnskoven og dens folk ses fra oven og neden og fra mange andre vinkler, men noget mangler i storværket om natur og mennesker i Amazonas, for mesterfotografens eget blik skygger for virkeligheden.

FOR ABONNENTER

Via Funai (National Indian Foundation), som varetager de indfødte folks interesser, har Salgado fået adgang til 13 indfødte stammer rundtomkring i den enorme region. Indfødte ’bushmen’, som har været ude i den store verden og lært portugisisk, har fungeret som tolke, mens helikoptere fløjet af det brasilianske luftvåben gjorde det muligt for ham at tage luftfotografier. Teamet bestod derudover af guider, antropologer, kokke og søfolk samt Leila, hans hustru. De havde satellittelefoner, solpaneler, antibiotika, motoriserede kanoer og masser af medbragt mad med sig.

Du er der næsten

Du behøver ikke et abonnement for at læse artiklen. Det eneste, du skal gøre, er at oprette en profil, og så kan du læse videre.

Opret profil