Luft. Bogforum er i år rykket til Amager, hvor der er mere plads til bøger og barnevogne.
Foto: Martin Lehmann

Luft. Bogforum er i år rykket til Amager, hvor der er mere plads til bøger og barnevogne.

BogForum

Gæst til Bogforum: De bedste folk er her - og så Jørgen Leth

Bogforum i Bella Center får positiv modtagelse efter flytningen til Amager.

BogForum

»Det ligger lige her!«, udbryder en kvinde spontant og nærmest overrasket, da metroen glider ind mod Bella Center station.

Masserne myldrer ud og marcherer energisk mod Bogforums nye lokaler på Amager.

En bil dytter arrigt, for der er ingen der stopper op, før de går over vejen, øjnene er fikseret mod målet, der ligger lige under Bella Sky-hotellets skæve tårne.

Der er småsnak blandt messegængerne, og to veninder smalltalker om nobelprisvinder Mo Yan.

Inden for bliver den store sal, der huser Scenen, hurtigt fyldt. Efter velkomsten tager forfatteren Ken Follett ordet. Han taler meget om middelalderen og en smule om, hvorfor vi elsker bøger, og publikum griner taknemmeligt af kendissens vittigheder.

LÆS OGSÅ

Ude på messen lunter litteraturmanden Lars Bukdahl i slalom forbi messegængerne. Han kigger ned i jorden og er sekunder fra at støde sammen med en dame, som han viser sig at kende.

De stirrer ind i hinandens ansigter, og han vinker tavst med én hånd, som en indianer, blot uden det velkendte 'haw'. Hun gør det samme og uden et ord går de videre.

Dejligt på Amager
Rundt om dem har folket samlet sig ved de særligt populære stande, hvor de nikker med tænksomme blikke.

Foran døren til den store scene står nogle damer og kukkelurer. De står i kø, så de kan få gode pladser til Jørgen Leths samtale med Dan Ringgaard og ovennævnte Lars Bukdahl.

»Jeg står her, fordi de er de bedste interviewere og litterater, og at de gider at komme her, det er ret godt. At Jørgen Leth så også er der, det er jo ærgerligt«, siger messegænger Jetta Majmon.

»Der må være noget godt ved Jørgen Leth, siden de synes, han også skal være med«, tilføjer hun.

Som nummer to i køen står Hanne L. Schmidt fra Egå. Bogforum er en venindetur, som hun har glædet sig til, og indtil videre er der »intet negativt, overhovedet intet«.

»Det er dejligt, det er kommet herud på Amager. For det første er der ikke så varmt som inde i Forum. For det andet er der luft, højt til loftet og det er nemt at finde rundt. Det skal de have ros for«, siger hun.

Hanne L. Schmidt ser frem til alt, hvad programmet byder på. Hun kan godt lide at få baggrundsviden om forfatterne og finder messens interviews meget inspirerende.

»Og så synes jeg, det er dejligt, der er flere madsteder, men jeg har bare ikke fundet ham, der kommer og laver caffe latte. Der burde være en rød vogn, men den har jeg ikke fundet endnu. Den så jeg ellers også frem til«, siger hun.

»Har du fundet ham?«, spørger hun Jetta Majmon, der står foran i køen.

Et hollandsk marked

Jetta Majmon har ikke set manden med den røde kaffevogn, men hun griber muligheden for at kommentere, at hun håber, Bogforum kan blive et 'mere seriøst arrangement', nu hvor det er flyttet.

»Det var så elendigt og populistisk før. Man var hele tiden tvunget til at stå med en masse mennesker, der snakkede, mens der var interviews. Sådan noget bla bla bla kan man ikke holde ud, når det er lødig litteratur, så skal der være ro«, siger hun.

Hun tør ikke have for høje forventninger til arrangementet, for det minder stadig om et hollandsk marked, mener hun. Et salgsmarked med for mange dårlige børnebøger og for lidt lødig litteratur.

Alligevel står hun forrest i køen på Bogforum, hvor hun er mødt op for syvende år i træk.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce