Slaraffenland. Bogforum har aldrig været en litteraturfestival med stort L - også derfor virker flytningen til messehallerne i Bella Center helt naturlig.
Foto: Ditte Valente

Slaraffenland. Bogforum har aldrig været en litteraturfestival med stort L - også derfor virker flytningen til messehallerne i Bella Center helt naturlig.

BogForum

Litteraturredaktør: Skøn bogmesse kan godt skrue op for de litterære kalorier

BogForum var i år rykket til Bella Center. Heldigvis. Der var mere plads til bogelskere og læseføl.

BogForum

Vi kan lige så godt få det slået fast med det samme: BogForum, der sluttede i Bella Center i går, var en formidabel succes.

Enhver frygt for, at folk ikke skulle gide tage ’helt ud’ på Amager, blev gjort til skamme. Arrangørernes eget succeskriterium var 25.000 gæster, der kom over 29.000 – mod godt 24.000 sidste år i Forum.

LÆS MERE Blandt dem, der trofast er taget til BogForum på Frederiksberg, skal der nok have luret en frygt for, at begivenheden ville miste noget af sin vante charme, når nu det hele blev rykket op med rode og flyttet ud i et messecenter, der lige så gerne huser biler og både som bøger. Men jeg mødte ikke en eneste i løbet af de tre dage, som savnede de gamle rammer på Julius Thomsens Plads. Tværtimod.

Folk var begejstrede, og glæden skyldtes netop den forøgede plads, som gør det muligt at folde bøgernes verden markant bredere og sjovere ud. Først og vigtigst til glæde for de kære læseføl og deres forældre (og bedsteforældre).

GODT OG SKIDT PÅ BOGFORUM

De yngste bogfans har fået et nyt årligt slaraffenland på Amager. Herligt.

Plads til høj og lav

Bogforum har jo aldrig haft karakter af litteraturfestival, men har lignet en meget stor og velassorteret boghandel, hvor man samtidig har kunnet møde et væld af primært danske og skandinaviske forfattere.

Nu er messen kommet hjem, men den bliver først voksen og selvbevidst, når arrangørerne tør lad os møde nogle flere betydningsfulde forfattere. Så skru op for de litterære kalorier. Det sædvanlige folkelige hurlumhej, som er så charmerende, vil sagtens kunne gå hånd i hånd med et mere ambitiøst litterært program.

LÆS OGSÅ Kloden er fuld af spændende forfattere, også fra kulturer, der ikke minder om vores egen.

Lad os få nogle flere af dem fløjet ind på Amager!

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce