Proust forever

Faglitteratur
FOR ABONNENTER

Én ting er inderligt at ønske, at alle må opnå den glæde og det privilegium, det er at rejse i Prousts verden, noget ganske andet at gøre noget ved det. Men det skete ikke desto mindre ved stiftelsen af Det Danske Proust-selskab sidste år, der »har til formål at fremme og dyrke interessen for Marcel Proust, hans forfatterskab og hans tid«, og som nu følgerigtigt barsler med den første bulletin.

Den rummer gode sager: Bjørn Bredal har skrevet en fin lille ting om den ufortjente lykke, der helt uventet dumper ned fra oven, Henning Goldbæk causerer kort over sin fine bog om Proust og barokken, Cambridge-professoren Christopher Prendergast kan fortælle om arbejdet med at stå for den nye Penguin-udgave af Proust, mens Kirsten Thorup, måske svagt overraskende, afslører sin mangeårige kærlighed til Prousts storværk.

Bulletinen rummer i tilgift en række følsomme nærlæsninger af dele af værket samt til slut Neal Ashley Conrads imponerende og nyttige danske Proust-bibliografi (del 1), der strækker sig fra Christian Rimestads anmeldelse af Proust i dette organ i 1920 til Torben Brostrøms anmeldelse af Lagercrantz' Proust-bog i 1993. Alt i alt mange gode konkrete skub i den rigtige retning.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce