HJEMSTAVN. S-formand Helle Thorning-Schmidt er tilbage på Vestegnen, på Ishøj Gymnasium, hvor hendes politiske bevidsthed blev  vakt i de tidlige 1980'ere.
Foto: Thomas Borberg

HJEMSTAVN. S-formand Helle Thorning-Schmidt er tilbage på Vestegnen, på Ishøj Gymnasium, hvor hendes politiske bevidsthed blev vakt i de tidlige 1980'ere.

Faglitteratur

Helle Thorning har fortjent bedre end denne bog

Ny personlig bog om S-formanden er et meget langt damebladsinterview.

Faglitteratur
FOR ABONNENTER

Råmaterialet er eventyrligt; en skitse til en stor samtidsskildring af livet i Forstadsdanmark.

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, har en personlig historie, som er langt mere original og vedkommende end den sædvanlige bondesønfortælling, som tidligere generationers magtmænd har præsenteret på deres vej mod Statsministeriet.

Den 44-årige statsministerkandidat taler forbi den 81-årige grand old lady i dansk journalistik.
Spørger i øst, får svar i vest

Intervieweren spørger abstrakt i øst om alderdom, død og skæbnetro, mens Thorning-Schmidt svarer konkret i vest om at være skilsmissedatter, fra Vestegnen og forfængelig som en flipproletar.

Interviewbogens problem er grundlæggende, at Helle Thorning-Schmidt – af naturlige årsager – ikke har et dybt reflekteret forhold til sin egen endelighed, og at Ninka mærkelig nok ikke udviser interesse for den ellers fascinerende fortælling om at vokse op i og ud af forstaden Ishøj, 22 minutters togtur syd for København.Ninka presser en gammel skabelon ned over en allerede kendt person, som ellers har en unik personlig historie at fortælle.

Forsøget på at tvinge Helle Thorning-Schmidt til at lommefilosofere over eksistentielle emner, som hun ikke tidligere har funderet over, skaber en slap tekst med alt for mange banaliteter og klichefyldt tomgang.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce