Modstander. Dietrich Bonhoeffer, der deltog i den tyske modstandsbevægelse mod nazismen, blev arresteret i 1943  og hængt to uger før slutningen af Anden Verdenskrig. Fotoet her er fra sidst i 1930.
Foto: Ullstein - Arkiv Gerstenberg

Modstander. Dietrich Bonhoeffer, der deltog i den tyske modstandsbevægelse mod nazismen, blev arresteret i 1943 og hængt to uger før slutningen af Anden Verdenskrig. Fotoet her er fra sidst i 1930.

Faglitteratur

Portrætbog sætter nazismens uvæsen under et kristent mikroskop

Vigtig bog om den kristne fundamentalist Dietrich Bonhoeffer, griber fat om livets store spørgsmål. Liv, død, godt og ondt, tro, overtro, viden og forståelse.

Faglitteratur
FOR ABONNENTER

Var Hitler, Tysklands nazistiske diktator, kristen? Og kan man som kristen og erklæret pacifist ikke blot gå ind for, men aktivt arbejde for, at en Hitler skal myrdes, som Bonhoeffer gjorde?

Det er nøglespørgsmål, der som to åkandeblade ligger og vugger på siderne i denne utrolige, fascinerende og uhyre informative bog om den tyske teolog og præst Dietrich Bonhoeffer (1906-45).

Den er ikke blot et portræt af en sjælden personlighed, men også et inciterende indblik i tysk historie fra Hitlers magtovertagelse i 1933 til det afsluttende ragnarok i 1945, om den interne modstand mod nazismen, der led så ynkeligt et nederlag.

Bonhoefferer som teolog betegnet som en profet, men også med holdninger, der kan få hårene til at stritte på andre.

Modstanden mod antisemitisme
»Den græske ånd« eller »humanismen«, som den normalt er defineret, »er den mest alvorlige fjende«, kristendommen nogen sinde har haft, skriver han som 28-årig! Vi er inde i troens univers, hvor man underkaster sig en gud, og hvor rationel analyse er sat ud af spillet.

Efter studierejser til Spanien, USA og England bliver Bonhoeffer lærer og præst ved et seminarium, der uddanner unge præstestuderende.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce